Politic

Ţigările mentolate şi cu arome vor fi interzise

tigari interzise

Ministerul Sănătăţii pregăteşte o lege care să interzică ţigările mentolate şi cele cu alte arome. Proiectul vine ca urmare a unei directive europene la care trebuie să se conformeze toate ţările din UE, scrie Digi24.ro.

Aditivii precum cofeina sau taurina vor fi şi ei interzişi. De asemenea, avertismentele privind efectele fumatului vor ocupa aproape jumătate din faţa pachetelor de ţigări. Iar comerţul cu ţigări electronice va fi mult mai strict reglementat.

Directiva europeană sugerează şi nevoia restricţionării comerţului online cu tutun şi produse din tutun, pentru a limita accesul tinerilor la asemenea produse. România trebuie să adopte legea până la data de 20 mai, dar aplicarea ei se va face în etape, până în anul 2020.

În decembrie anul trecut, Parlamentul a adoptat o lege antifumat care, potrivit altor recomandări europene, interzice fumatul în spaţiile publice închise. În plus, începând de astăzi ţigările se vor scumpi, ca urmare a aplicării Noului Cod Fiscal. Creşterea accizei va majoră preţul unui pachet cu zece bani, estimează producătorii.

 Lasă un răspuns

Site creat de