Din Oras

Tinerele LTSD Cluj vor oferi câte o masă caldă copiilor proveniţi dintr-o familie nevoiașă

LTSD

Tinerele social-democrate continuă seria acțiunilor LTSD cu demararea unui eveniment social. Astfel, duminică, 8 mai, fiecare membră din LTSD va invita la masă un copil/tânăr provenit dintr-o familie nevoiașă sau care întâmpină diferite probleme sociale.

Acesta va fi cel de-al 4-lea eveniment marca LTSD, desfășurat simultan la nivel național si va fi dedicat persoanelor nevoiașe, marginalizate etc. Organizăm evenimentul după Sărbătoarea Pascală din dorința de a ieși din tiparul celor care își îndreaptă atenția asupra acestor persoane exclusiv în perioada sărbătorilor.

Ideea centrală a evenimentului este de a face fericiți copii nevoiași (estimăm 1.500 de copii în aproape toate județele), invitându-i în oraș (la masă, în parc de distracții etc.) și oferindu-le astfel ocazia de a ieși din mediul lor de zi cu zi. Vă încurajăm să vă alăturați acestui demers și să-l permanentizăm și după terminarea evenimentului. Este un gest mic dar încărcat de semnificație pentru astfel de copii, aflați în dificultate.

„Primul pas pentru rezolvarea problemelor este cunoașterea lor. Cel mai bun lucru pe care îl poate face orice tânăr din TSD în cazul persoanelor aflate în dificultate, este să se implice în acest tip de acțiuni” a declarat Gabriel Petrea, președintele Tineretului Social-Democrat.

Acest proiect dedicat copiilor are drept scop conştientizarea adevăratelor probleme şi nevoi cu care se confruntă foarte multe familii din România. Din păcate, rutina zilnică, comoditatea si programul încărcat ne împiedică să fim alături de oamenii nevoiaşi. Așadar, este datoria noastră civică să încercăm să facem viaţa mai frumoasă, chiar şi pentru o zi, unor copii sau adolescenţi, cu posibilităţi materiale reduse sau care au nevoi speciale” a declarat Georgiana Mocanu.Lasă un răspuns

Site creat de