Social & Cultura

  Tips & tricks: cum sa alegi cele mai bune plinte de parchet            

poza Cluju.ro NMC Design

In ceea ce priveste plintele de parchet, persoanele interesate au la dispozitie o paleta foarte larga de modele, motiv pentru care alegerea se poate dovedi a fi una dificila. Important este, insa, ca oamenii sa stie care sunt elemente importante, pe care trebuie sa le ia in calcul, pe langa design si culoare.

Avand in vedere ca modul in care arata parchetul nu mai este direct proportional cu tipurile de plinte de parchet, oricine isi poate da frau liber imaginatiei atunci cand isi renoveaza apartamentul sau casa. Pentru ca alegerea sa fie una mult mai usoara, in randurile urmatoare se regasesc sfaturi extrem de utile, de care trebuie sa se tina cont inainte de achizitionarea plintelor.

Clasificare

Pentru inceput, persoanele interesate trebuie sa stie ca exista doua tipuri de plinte, respectiv cel simplu si cel cu canal. Daca modelele simple au rol strict decorativ, cele din a doua categorie sunt utile si practice, intrucat acopera cu succes partea de imbinare, acolo unde parchetul se intalneste cu peretele.

Mai mult, plintele cu canal ajuta la ascunderea, precum si la protejarea cablurilor din incapere, indiferent daca este vorba despre sufragerie sau despre dormitor. In momentul in care un electrician trebuie sa umble la cabluri, nu va fi nevoie decat sa scoata capacul de pe plinte, pentru a avea acces la ele. Bine de stiut este ca plintele pot avea fie un singur canal, fie doua sau mai multe canale, in functie de necesitatile fiecaruia.

Material

Materialul este si el o caracteristica importanta, care tine de calitatea plintelor. De exemplu, cele din plastic sunt mai putin rezistente, intrucat, atunci cand cineva calca pe ele, se pot sparge mai usor. De aceea, este recomandat sa se opteze pentru plinte din MDF sau din PVC.

Persoanele care urmeaza sa cumpere plinte trebuie sa stie ca cele din PVC sunt, de obicei, prevazute cu unul mai mai multe canale si ascund cu succes cablurile electrice. Albe, aceste modele sunt foarte usor de montat in orice tip de incapere, indiferent de designul de acolo.

Montare

Plintele pot fi montate in trei feluri: cu holsuruburi, cu adezivi speciali sau cu un sistem de tip click. Modelele care pot fi instalate cu ajutorul holsuruburilor pot fi recunoscute usor, fiind printre cele mai populare alegeri: ele au un canal exterior, menit sa acopere capul surubului, astfel incat acest sa nu fie vizibil.

Cat despre plintele care se lipesc cu adezivi speciali, ele pot fi amplasate pe zidarie sau pe lemn, insa adezivul trebuie cumparat separat. Nu in ultimul rand, modelele cu click sunt usor de montat, intrucat vin la pachet cu suportii holsuruburilor, fixandu-se foarte bine.

Culori

Persoanele care acorda o atentie deosebita tuturor elementelor din casa pot incerca sa iasa din tipar prin alegerea unor plinte colorate, care sa transforme designul incaperilor intr-unul unic. In prezent, putini sunt aceia care mai raman fideli stilului clasic, insa pentru ei exista modele albe, simple si elegante, potrivite pentru orice camera.Lasă un răspuns

Site creat de