Sport

Top 3 jucători de fotbal care au primit cele mai multe cartonaşe roşii din istorie

Top 3 jucători de fotbal care au primit cele mai multe cartonaşe roşii din istorie

Fotbalul este fără îndoială cel mai iubit sport al acestei planete. Şi în mod cert putem spune că la nivel mondial numărul de jucători de fotbal este superior numărului sportivilor tuturor celorlalte sporturi la un loc. Acest lucru se explică prin cei 22 de jucători care se întâlnesc într-o partidă de fotbal dar şi prin numărul mare de rezerve disponibile.

Este frumuseţea acestui sport şi aici îşi fac loc tot felul de performanţe individuale care rămân de cele mai multe în istorie. În acest articol ne vom opri însă asupra performanţelor negative, aşa că vei face cunoştinţă în rândurile care urmează cu top 3 fotbalişti care au primit cele mai multe cartonaşe roşii din istorie.

Gerardo Bedoya

Pe numele său complet Gerardo Alberto Berdoya Munera, fotbalistul columbian a văzut lumina zilei în anul 1975, la data de 26 noiembrie. În 1996 îşi începe cariera fotbalistică la Deportivo Pereira pentru ca 2 ani mai târziu să intre în echipa Deportivo Cali cu care câştigă primul său titlu de campion în 1998.

Anul 2001 avea să fie însă anul de cotitură în cariera fotbalistului care hotărăşte să se mute în Argentina unde joacă iniţial la Racing Club de Avellaneda. Pleacă în 2004 la echipa Colon de Santa Fe pentru ca să ajungă în 2005 la titrata echipă argentiniană Boca Juniors unde joacă 3 meciuri.

Orice predicţii fotbal ai fi făcut nu puteai anticipa faptul că fotbalistul decide după numai 3 meciuri să plece în Mexic, de această dată pentru a juca la echipa Puebla FC. Nu se remarcă în mod deosebit prin performanţele fotbalistice dar rămâne în istorie ca jucătorul cu cele mai multe cartonaşe roşii, în număr de 46.

Supranumit „fiara” Gerardo Bedoya a adunat toate aceste cartonaşe roşii la toate cele 8 echipe unde a activat de-a lungul timpului. Ultimele 2 cartonaşe care duc totalul de cartonaşe roşii la 46 au venit în anul 2015, pe vremea când jucătorul de fotbal juca la echipa Cucuta Deportivo.

Părăseşte competiţiile fotbalistice ca jucător şi ia parte la primul meci din 2016 în calitate de antrenor secund la echipa Colon Santa Fe. Şi nimic de neînţeles, este demis după numai 21 de minute de joc împotriva echipei Junior tocmai datorită personalităţii sale explozive.

Cyril Rool

Născut în 15 aprilie 1975, Rool îşi începe cariera de jucător de tineret la echipa Aix-en-Provence pentru ca numai la 18 ani să fie selecţionat în lotul echipei Bastia, club care i-a devenit casa pentru o perioadă de 5 ani de zile, unde bifează 100 de apariţii în meciurile echipei.

Pleacă la Lens în 1998 unde participă la 94 de partide de campionat, între cele 2 împrumuturi la Marsilia în 2001 şi la Monaco în 2002. Ajunge ulterior la Bordeaux pentru 1 sezon, unde reuşeşte să joace 28 de partide şi să marcheze de 2 ori.

Periplul sau ca jucător continuă pentru 4 ani de zile la Nisa pentru ca să îşi regăsească forma care l-a consacrat la Bastia, unde excelează că fotbalist. Urmează o ultimă mutare la Marsilia, unde joacă doar de 2 ori în întreg sezonul.

Dar ceea ce avea să rămână în istorie despre Rool este numărul mare de cartonaşe roşii înregistrate în carieră, 25. Trebuie specificat faptul că Rool ocupa postul de mijlocaş şi nu se ferea niciodată de un contact dur cu fundaşii adverşi.

Aşa se face că în afară de cele 25 de cartonaşe roşii Rool a adunat de-a lungul carierei şi un număr impresionant de cartonaşe galbene, 187. Astăzi are 47 ani, este retras din competiţiile fotbalistice şi se dedică meseriei de agent, în căutare de talente sportive.

Sergio Ramos

Fotbalistul este în mod sigur cel mai cunoscut la nivel mondial din topul de 3 jucători pe care îl realizăm în acest articol. Se naşte în Andaluzia în 30 martie 1986 şi debutează la numai 18 ani la celebrul club spaniol  FC Sevilla.

Calitatea se face remarcată imediat aşa că este transferat pe 27 de milioane de euro la Real Madrid, pe durata sezonului fotbalistic 2005-2006. Un an mai târziu confirmă suma de transfer şi este declarat cel mai bun fundaş din Primera Division.

Intră şi în naţionala Spaniei, unde joacă 130 de meciuri şi cu care câştigă un campionat european şi unul mondial. Sergio Ramos este însă departe de imaginea jucătorului „cuminte” pe teren este un dur care nu se fereşte deloc de contacte tari.

În acest fel îşi face loc în topul nostru pentru cele 24 de cartonaşe roşii înregistrate în întreaga lui carieră fotbalistică. În prezent are 36 de ani şi activează la campioana Franţei, Paris SG unde face echipă cu starul argentinian Lionel Messi.

Concluzie

Fotbalul este cunoscut ca un sport de angajament unde pot apărea adesea pericole de accidentare. Şi o accidentare serioasă este întotdeauna probată de apariţia unui cartonaş roşu acordat sportivului care a avut o intrare„criminală” asupra unui sportiv.

Dar cum astfel de situaţii sunt inerente în fotbal şi se datorează adrenalinei acumulate pe teren, am exemplificat acest lucru prin cei 3 sportivi din articolul pe care tocmai l-ai citit astfel încât să ştii că şi aceste lucruri fac parte integrantă din cariera unui fotbalist şi uneori îi plasează chiar în istoria sportului rege.Lasă un răspuns

Site creat de