Social & Cultura

Top 3 probleme legate de tonerul imprimantei – cum le rezolvi?

Top 3 probleme legate de tonerul imprimantei – cum le rezolvi?

De nelipsit din orice birou modern, imprimantele au momente în care pur și simplu nu mai vor să funcționeze. Motivele sunt variate și pot ține de defectarea unei anumite părți a imprimantei sau de anumite consumabile. Ce trebuie să știi e că, în anumite cazuri, poți rezolva singur câteva probleme legate de tonere.

Tonerul ține mai puțin decât ar trebui?

De regulă poți citi pe ambalajele noilor tonere cât de mult vei putea imprima, dar ține cont de faptul că numărul de pagini menționat acolo e valabil în cazul unei acoperiri medii de imprimare de 5%. În cazul în care utilizezi imprimanta peste media menționată, s-ar putea să te surprindă cât de puține imprimări poți face.

Dacă îți apare mesajul de eroare în care ți se spune că tonerul e scăzut și tu știi că a trecut ceva timp de la înlocuire, problema poate fi reală. Cu toate astea, e posibil ca nivelul tonerului să fie undeva la peste 50%, chiar dacă apare mesajul că e scăzut. Așa că nu rămâne decât să testezi pentru a vedea dacă este adevărat. Continuă să imprimi și vezi câte hârtii mai poți acoperi după ce apare mesajul de eroare.

Apar pete neregulate pe hârtie?

Dacă pe hârtia tipărită observi pete neregulate, e posibil ca ele să fie făcute de praful scurs din toner. Una dintre cauze ar putea fi înlocuirea necorespunzătoare a cartușului de toner. Ce trebuie să știi este că dacă praful a fost vărsat din greșeală, problema va dispărea după câteva imprimări. Poți preveni problemele prin curățarea imprimantei la anumite interval de timp. Cu toate că poți face și singur asta, cel mai bine ar fi să apelezi la un profesionist.

E gol cartușul de toner?

Câteodată se pot produce revărsări accidentale ale pulberei din cartușul de toner. Asta se poate întâmpla din cauza transportului sau a manipulării neglijente. Asigură-te că actualul toner Brother TN-2411 nu are deteriorări înainte de a-l introduce în imprimantă. În cazul în care ai achiziționat un toner deteriorat, returnează-l furnizorului.

Dacă utilizezi de ceva timp o imprimantă, știi că acest tip de echipament te poate lăsa atunci când ai cea mai mare nevoie de el. Așa că trebuie să te asiguri că, atunci când apar, poți rezolva cele mai comune dintre probleme. Analizează situația, nu lua decizii pripite și vei putea rezolva sau evita situațiile neplăcute cauzate de tonerele imprimantelor.

Sursa de imagine:

Nor Gal / Shutterstock.comLasă un răspuns

Site creat de