Din Zona

Care sunt top 4 suplimente pe care să le administrezi dacă ai 40+ ani

top 4 suplimente

Pe măsură ce te maturizezi, nevoile tale nutriționale se schimbă – începi să pierzi din țesut osos și muscular, rata metabolismului scade, iar menținerea unei greutăți optime devine mai dificilă.  Din fericire, acum ai posibilitatea să-ți susții organismul cu suplimente naturale!

O alimentație corectă poate încetini procesul de îmbătrânire și poate lupta împotriva bolilor legate de vârstă, iar consumul adecvat al anumitor vitamine și minerale poate contribui semnificativ la menținerea corpului și minții tale puternice și tinere.

Așadar, află în continuare care sunt acele 4 suplimente esențiale care te vor ajuta să îți susții organismul după 40 de ani

Deși o alimentație corectă și exercițiile fizice regulate sunt de o importanță majoră la orice vârstă, acest lucru devine cu adevărat crucial în jurul vârstei de 40 de ani, când multe sisteme ale corpului devin mai vulnerabile la leziuni și afecțiuni. În ultimele decenii, cercetătorii au dezvăluit cu succes multe mistere ale înaintării în vârstă al organismului și au descoperit că anumiți nutrienți sunt esențiali pentru persoanele care au trecut de 40 de ani.

Aceștia sunt:

  1. Colagenul

Colagenul este un grup de proteine de origine animală care funcționează în organism ca un „adeziv”. Acesta conferă rezistență și elasticitate țesuturilor și oferă flexibilitate articulațiilor. Din colagen sunt compuse țesutul conjunctiv, tegumentele, tendoanele și cartilajele. Cu înaintarea în vârstă, sinteza colagenului scade, pielea își pierde elasticitatea. Apar riduri, fragilitatea vaselor de sânge, spasme musculare, încep să doară articulațiile – în general, calitatea vieții se deteriorează.

Semnele care îți afișează deficiența de colagen pot include:

  • Probleme cu articulațiile, fragilitatea oaselor;
  • Deteriorarea aspectului pielii;
  • Caria dentară, chiar și cu o îngrijire atentă a dinților;
  • Unghii și păr deteriorate;
  • Scăderea vederii;
  • Slăbiciune musculară etc. 

Administrarea suplimentară de colagen întărește oasele, îmbunătățește starea pielii, a părului, a unghiilor, plus previne scăderea densității osoase, inflamațiile articulare, celulita. Poți alege dintre ofertele magazinului scufita-rosie.ro colagenul care se potrivește cel mai bine nevoilor și necesităților tale.

  1. Vitaminele din grupul B

Substanțele esențiale pentru persoanele după 40 de ani sunt și vitaminele din grupul B. Probabil mulți știu că vitaminele grupului B sunt extrem de importante pentru menținerea frumuseții pielii, părului, unghiilor. Dar acești bravi „băieți” au încă un as major în mânecă – impactul pozitiv asupra sistemului nervos. Vitamina B1 accelerează recuperarea celulelor nervoase deteriorate. Sub influența sa se produce neurotransmițătorul acetilcolină, care participă la transmiterea impulsurilor în diferite părți ale creierului. În același timp, vitamina B6 participă la sinteza serotoninei, care este numită „hormonul bunei dispoziții” și „hormonul fericirii”. Vitamina B12 reglează formarea învelișurilor fibrelor nervoase, participă la sinteza neurotransmițătorilor și hormonilor care controlează percepția și psihicul. Așadar, consumul de suplimente din grupul B este esențial pentru a susține sănătatea sistemului nervos și a combate efectele schimbărilor hormonale și a îmbătrânirii.

  1. Vitamina C

Vitamina C are multe funcții benefice, dar cea mai importantă dintre ele este întărirea imunității. Vitamina C este o sursă de tinerețe, longevitate, bună dispoziție. Proprietățile sale antioxidante neutralizează efectele radicalilor liberi, previn deteriorarea membranelor celulare și protejează organismul împotriva îmbătrânirii. Vitamina C participă la sinteza colagenului – proteina responsabilă pentru starea pielii, părului, oaselor, cartilagiilor, vaselor de sânge. De asemenea, vitamina C accelerează metabolismul carbohidraților, influențează coagularea sângelui și facilitează absorbția normală a fierului și calciului.

  1. Magneziul

Fără prezența magneziului în organism, energia nu ar putea fi produsă sau utilizată în celule, mușchii nu ar putea să se contracte și să se relaxeze, iar hormonii importanți nu ar putea fi sintetizați. Prin urmare, magneziul poate juca un rol important în protejarea sănătății și prevenirea bolilor cronice. Totuși, poate cea mai importantă funcție a magneziului la persoanele de peste 40 de ani este reglarea tensiunii arteriale. S-a demonstrat că un consum ridicat de magneziu reduce riscul de hipertensiune și boli de inimă la adulți, oferind totodată o protecție puternică împotriva inflamațiilor. În plus, cercetările clinice recente arată de asemenea că suplimentele de magneziu pot trata eficient migrenele cronice, care sunt foarte frecvente la femeile cu vârste între 40 și 60 de ani.

Acum este evident faptul că un consum responsabil de suplimente  este o metodă dovedită pentru menținerea unei stări bune de sănătate și conservarea sănătății, a unei imunități puternice, prevenirea bolilor, facilitarea recuperării rapide după îmbolnăvire și prelungirea anilor activi de viață. Aceasta este o modalitate eficientă de a asigura organismului necesarul de substanțe nutritive esențiale pentru menținerea sănătății și vitalității pe termen lung.

Fotografie de Oleksandr P pe Pexels.comLasă un răspuns

Site creat de