Din Zona

Top 5 cele mai căutate joburi de către tinere în 2022

Top 5 cele mai căutate joburi de către tinere în 2022

Atunci când ieși de pe băncile facultății și trebuie să iei viața în piept, lucrurile pot deveni copleșitoare peste noapte. Dacă până în acel moment, poate că ai avut ajutorul financiar al părinților, sau nu, un lucru este cert: terminarea facultății înseamnă că ești oficial un adult “ cu normă întreagă”, care trebuie să se susțină singur, pe toate planurile vieții. Sunt multe lucruri de luat în calcul și de aanalizat în acest punct al vieții, dar unul dintre ele este sigur și nu suportă amânare: ai nevoie de un venit stabil și constant care să îți susțină stilul de viață. Iar cu toții știm că tinerii au multe cheltuieli. Astfel că trebuie să filtrezi și să cauți prin miile de oferte de joburi disponibile pe piață, pentru a găsi unul care să te reprezinte, care să se potrivească cu specificul facultății pe care ai absolvit-o, dar care să te și motiveze din punct de vedere financiar. 

Dacă și tu ești în această fază în care îți dorești să iei viața în propriile mâini sau poate, îți dorești o schimbare de job/carieră, în rândurile ce urmează vom discuta despre cele mai căutate 5 joburi de către doamne și domnișoare în anul 2022, dar care cu siguranță vor fi căutate și în 2023. 

Iată care au fost cele mai dorite 5 joburi de către tinere în anul 2022

  1. Specialist recrutare – acestă poziție este una cheie în cadrul departamentului de resurse umane, datorită faptului că specialistul în recrutare este cel care ia decizii cu privire la intervievarea, angajarea și derularea contractelor de muncă ale salariaților. Fiecare companie are un astfel de departament cu specialiști, însă există și companii cu specific de recrutare, pe care firmele în căutare de noi candidați le contractează pentru ajutor specializat. 
  2. Project manager – un project manager face exact ce spune și denumirea, mai exact, gestionează un proiect în derulare al companiei. Această poziție este la mare căutare în companii din foarte multe domenii, de la e-commerce, la finanțe, construcții sau vânzări, astfel că pe piață există multe astfel de joburi pentru care tinerii se înghesuieze să candideze. 
  3. Model online – domeniul videochatului este unul controversat, dar asta nu împiedică tinerii să aplice pentru acest tip de job. La pachet cu prejudecățile oamenilor din jur legate de acest domeniu, vin și multe beneficii salariale de care tinerii sunt foarte atrași și încântați. Dacă și tu te-ai gândit vreodată să aplici la un studio de videochat din București, ia în calcul Kendrastudio.ro, unde vei întâlni o echipă tânără, profesionistă, care te va ajuta la începutul acestei noi cariere. 
  4. Creator de conținut – unul dintre cele mai mari beneficii pentru care tinerii caută acest tip de job este flexibilitatea pe care o oferă. Astfel, poți lucra de oriunde, în orice interval îți dorești, atâta timp cât îți duci sarcinile la bun sfârșit. Trebuie doar să livrezi materialele solicitate de către client, când și în ce manieră o faci depinde doar de tine. 
  5. Copywriter – pentru pasionații de marketing, acest job necesită o bună înțelegere a publicului țintă, precum și a nevoilor acestora pentru a promova produsul țintă și a inspira încredere în brandurile promovate. La fel ca și în cazul creatorilor de conținut, acest job îți poate oferi flexibilitate de program, precum și beneficii salariale în funcție de performanțe. 

În concluzie, acesta este un clasament al joburilor dorite de către tinere în anul 2022, din care te poți inspira și tu, dacă ești în căutarea unei schimbări în cariera ta. Cu siguranță, și în anul 2023, aceste 5 joburi vor fi la mare căutare în rândul tinerilor, datorită multiplelor beneficii pe care le au și de care tinerii sunt interesați în mod special. Lasă un răspuns

Site creat de