Social & Cultura

Top 5 soluții pentru economisirea spațiului din locuință

Top 5 soluții pentru economisirea spațiului din locuință

Locuințele mici întâmpină uneori dificultăți din punct de vedere al amenajării, însă există destul de multe soluții care te pot ajuta să exploatezi la maxim spațiul casei tale. Este important să identifici înainte nevoile tale de confort, astfel încât acesta să se regăsească indiferent de alegerea ta de amenajare. Iată cum poți economisi spațiul din locuință, fără să faci însă compromisuri din punct de vedere al amenajării. 

Folosește elemente minimaliste pentru amenajarea dormitorului

Dormitoarele sunt adesea unele dintre cele mai mici spații ale locuințelor, așa că aici s-ar putea să fie nevoie să îți concentrezi majoritatea eforturilor în ceea ce privește amenajarea. Ar trebui să știi că pentru amenajarea dormitorului mic este nevoie să măsori foarte bine suprafețele, pentru a ști exact cum să încadrezi cât mai bine mobilierul și cum să dispui cât mai eficient elementele de pardoseală. 

Pentru dormitoare poți opta pentru piatră naturală sau parchet, cu specificația că vei avea nevoie de o culoare cât mai deschisă care să confere impresia de spațiu. De asemenea, ar trebui să ai în vedere folosirea mobilierului minimalist, în culori cât mai deschise, care să te ajute să contribui la efectul de iluminare al camerei. 

Economisește spațiul cu ajutorul soluțiilor moderne

Indiferent de tipul camerei, este indicat să alegi soluții care să îți optimizeze spațiul. Dulapurile, polițele și etajerele sunt perfecte pentru a câștiga spațiu pe verticală, acolo unde în plan orizontal spațiul este destul de aglomerat. Ar trebui să iei în calcul și părerea specialiștilor și poate chiar să cauți idei moderne de amenajare, astfel încât să îți poți lărgi orizonturile cognitive cu privire la amenajarea locuințelor mici.

Stilul scandinav aduce de multe ori influențe benefice în ceea ce privește amenajarea spațiilor mici, deoarece baza acestui stil de amenajare constă de fapt în a organiza lucrurile și a renunța la acele produse care nu îți aduc niciun beneficiu. 

Economisește spațiu prin adoptarea mobilei modulare

Mobila modulară este una dintre soluțiile perfecte pentru spații mici, iar frumusețea acestui mobilier este aceea că el aduce beneficii indiferent de cameră. Pentru baie poți opta pentru dulapuri modulare înalte, deschise, fără uși, care să îți permită amenajarea pe verticală a obiectelor de baie și a prosoapelor. 

Același tip de mobilier poate fi folosit și în bucătărie, sub forma dulapurilor soldat, însă aici este nevoie de uși care să protejeze produsele pe care le stochezi. De asemenea, în bucătărie poți opta pentru etajere moderne sau panouri pe care să agăți tigăile sau ustensilele de bucătărie, astfel încât acestea să nu aglomereze inutil dulapurile sau zonele de lucru (blaturile sau mesele). 

Holul și dormitoarele nu trebuie neglijate pe partea de mobilier, mai ales că sunt camerele în care, prin definiție, vei avea nevoie de cât mai mult loc pentru desfășurarea activităților. 

Folosește perdele pentru efectul de alungire

Perdelele sunt elemente de decor care reușesc, prin frumusețea lor să schimbe în totalitate aspectul unei camere. Perdelele crează un efect de alungire, în vreme ce jaluzelele au tendința de a micșora spațiul. De aceea este recomandat să folosești perdele cât mai lungi, acestea asigurând eleganța camerei, luminozitatea și efectul de spațiu.

Iluminează corect spațiile 

Jocurile de lumină sunt adesea folosite ca truc pentru a crea impresia unui spațiu mai mare. Luminată suficient, o cameră va părea cu mult mai spațioasă decât o cameră în penumbră, așa că folosește corpuri de iluminat și elemente de decor cu efect de iluminare care să te ajute să obții efectul dorit. 

Pentru dormitoare poți opta pentru aplice sau lampadare, pe lângă sursa principală de lumină, în vreme ce pentru living poți opta pentru candelabre sau lustre cu mai multe brațe, care să asigure un iluminat suficient.

Chiar dacă o locuință este mică, acest lucru nu înseamnă că nu există soluții prin care aceasta să arate cât mai bine. Evaluează, cercetează și pune în aplicare ideile tale de amenajare, luând în calcul și sfaturile de mai sus. Cu siguranță acestea vor avea darul ca în final să îți ofere o locuință așa cum îți dorești. Lasă un răspuns

Site creat de