Uncategorized

Tot ce poți face la Colours of Cluj 2015

Doua scene de concerte in 2015 plaja si Depozitul de Film

 

  • Întâlnește un „VAMPYR”: filmul clasic al lui Dreyer va fi acompaniat live în premieră de ABATOR Industries
  • Plaja Grigorescu și Depozitul de Filme devin cinema în aer liber pentru alte cinci producții recente din Spania, Marea Britanie și România
  • Nu lipsesc instalațiile multimedia interactive, DJ, dansuri în ploaie și aventuri pentru curajoși: un treasure hunt și un joc de evadare

Zeci de activități îi așteaptă pe cei care vor participa în acest week-end la a treia ediție a festivalului Colours of Cluj: concerte, proiecții de film și proiecții-eveniment, dans, activități pentru copii și artă participativă în forma unor instalații multimedia sunt printre propunerile acestui an.

Vor susține concerte Petra Simone & The Brothers from Cluj (vinery, 21:00, Depozitul de Filme), Ada Milea, alături de Anca Hanu și Cristi Rigman (sâmbătă, ora 21:30, pe plaja Grigorescu), Autumn Hotel și NoPaMe (duminică, orele 19:30 și respective 20:50, la Depozitul de Filme).

Un eveniment special va fi proiecția filmului clasic VAMPYR, din 1932. Un film-fenomen, controversat la momentul apariției sale, VAMPYR a devenit unul din acele filme redescoperite de fiecare generație; o peliculă de atmosferă, producția urmărește drumul tânărului Allan Grey în domeniul studiilor despre vampiri, până în punctul în care granița dintre real și imaginar începe să dispară. La Colours of Cluj, în premieră, proiecția va fi acompaniată de muzică live special compusă de colectivul ABATOR Industries.

Filmul și muzica se vor îmbina și în cadrul altor proiecții. PULP, celebra trupa care a lansat în anii ’90 hituri precum „Common People” sau „Disco 2000” este subiectul unui film documentar foarte apreciat la nivel internațional, despre revenirea trupei în fața fanilor la 25 de ani de la succesul inițial. În imagini exclusive, trupa își împărtășește viziunea despre muzică, dragoste, faimă– și întreținerea mașinilor – vineri, ora 22:00, la Depozitul de Filme. „The Stone Roses: Made of Stone” e un alt documentar muzical de neratat: de această dată, filmul urmărește reuniunea legendarei trupe britanice „The Stone Roses” – sâmbătă, ora 22:15, Depozitul de Filme.

Premiat cu „Un certain regard” la Cannes, filmul „XENIA” (vineri, ora 21:45, plaja Grigorescu) e odiseea a doi adolescenți care pleacă în căutarea tatălui lor grec, după decesul mamei de origine albaneză, iar în „La Isla Minima” cel căutat este un criminal în serie, care are pe urme doi polițiști cu idei complet diferite despre cum ar trebui să arate o investigație (sâmbătă, 22:30, plaja Grigorescu).

Nu vor lipsi nici filmele românești, reprezentate de „Aici… adică acolo”, emoționanta poveste a două adolescente din Maramureș, care încearcă să își construiască o viață în România după ce părinții le pleacă la muncăarrow în Spania. Regizoarea Laura Căpăţână Juller le-a însoţit pe Ani şi pe Sanda timp de trei ani, urmărind cu delicateţe şi talent frământările unor copile devenite adolescente în absenţa părinţilor. Proiecția are loc duminică, ora 22:00, pe plaja Grigorescu.

Pentru cei care vor să se relaxeze în zilele de week-end, plaja Grigorescu va fi amenajată ca sufragerie urbană, cu elemente de mobilier inedite, dar va fi o sufragerie destul de încăpătoare pentru jocuri de frisbee și volei. Atmosfera orelor de după-amiază va fi întreținută în cele trei zile de DJ Paulie (vineri), DJ ZO (sâmbătă) și DJ Bretan (duminică).

La Depozitul de Filme, un joc de evadare îi așteaptă pe cei iscusiți în a descifra indicii, iar copiii vor putea participa la un treasure hunt cu tema „Frăția inelelor”, la care se alătură ateliere de confecționat zmee și măști, de pictură cu tălpile și palmele sau de țesut covorașe. Sonorul perfect pentru o zi de vară va fi asigurat de DJ Le Minion (vineri), DJ Nerub și părintele new wave-ului românesc DJ Rodion (sâmbătă) și DJ Puiu (duminică).

Programul complet al festivalului și noutăți despre eveniment sunt publicate pe site-ul ColoursOfCluj.ro și pe pagina de Facebook Colours of Cluj.

***

A treia ediție Colours of Cluj are loc între 14 și 16 august 2015 și este organizată de Asociația pentru Film și Cultură Urbană (AFCU). „Colours of Cluj” este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj. Colours of Cluj sprijină candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.Lasă un răspuns

Site creat de