Social & Cultura

Tot ce trebuie să ştii despre saltelele cu arcuri

Tot ce trebuie să ştii despre saltelele cu arcuri

Dacă vrei să ai un somn lin şi odihnitor, alegerea saltelei potrivite este esenţială. Şi, întrucât somnul de calitate este esenţial pentru un stil de viaţă sănătos şi echilibrat, merită să investeşti în saltele cu arcuri de calitate pe care să ştii că te poţi baza mai mulți ani la rând!

Iată tot ce ar trebui să ştii despre acestea!

Ce sunt saltelele cu arcuri?

În general, saltelele cu arcuri sunt formate din două straturi: unul exterior pentru confort şi unul inferior pentru umplutură. Stratul de bază este cel care susţine arcurile. Saltelele cu arcuri sunt ideale pentru cei care doresc să experimenteze, deopotrivă, senzaţia de elasticitate şi pe cea de moliciune și scufundare în pat. Acestea susţin cu succes orice poziţie şi distribuie greutatea în mod uniform, diminuând presiunea asupra articulaţiilor şi a muşchilor. 

Este bine de ştiut că există două tipuri de saltele – cele cu arcuri deschise şi cele cu arcuri împachetate sau cu buzunar.

Salteaua cu arcuri deschise

Aceasta conține mai multe arcuri care sunt ţinute laolaltă printr-o bucată de sârmă metalică. De asemenea, pentru menţinerea formei şi a structurii, în jurul saltelei mai există un fir metalic. 

Suprafaţa exterioară este realizată din material textil cusut. Aceasta saltea este uşoară şi se poate întoarce fără probleme de pe o parte pe alta. Saltelele cu arc deschis pot avea fermităţi diferite, astfel încât să se poată alege exact nivelul potrivit de sprijin, în funcţie de preferinţe şi necesităţi. 

Salteaua cu arcuri cu buzunar

Reprezintă varianta inovatoare a saltelelor cu arcuri deschise şi, pentru că se potrivesc pentru multe necesităţi şi gusturi, sunt printre cele mai populare. O astfel de saltea poate conţine până la 2.000 de arcuri individuale care se mişcă independent unele de altele. De asemenea, arcurile sunt cusute în buzunare separate realizate din ţesătură, apoi salteaua este umplută cu materiale de organice şi sintetice. 

Acestea se potrivesc pentru foarte multe necesităţi şi gusturi, fiind printre cele mai populare. 

Vom vedea în continuare o parte din beneficiile saltelelor cu arcuri.

Se pot găsi într-o gamă diversificată de modele

Saltelele cu arcuri vin într-o mare varietate de tensiuni, fiind disponibile în variante cu fermităţi diverse, astfel încât să existe modelul perfect pentru orice preferinţă şi nivel de confort. Se pot găsi în varianta moale, medie sau fermă, astfel încât cei interesaţi să poată alege exact ceea ce au nevoie. 

Au preţuri foarte accesibile

Saltelele cu arcuri oferă un raport calitate – preţ foarte avantajos. Sunt mult mai accesibile decât cele cu spumă cu memorie şi, dacă sunt îngrijite corespunzător, pot avea o viaţă lungă. 

Sunt uşor de îngrijit

Saltelele cu arcuri sunt mai uşor de îngrijit şi de întreţinut decât alte saltele şi, în plus, se pot întoarce o dată la câteva luni pe cealaltă faţă. Întoarcerea asigură păstrarea formei, scade rata de uzură şi creşte durata de viaţă a saltelei. 

Reglează temperatura corpului

Întrucât sunt respirabile şi facilitează fluxul de aer şi de căldură, asigură o bună ventilaţie şi ajută la păstrarea constantă a temperaturii corpului. Acest lucru previne supraîncălzirea şi contribuie la creşterea calităţii somnului.

Sunt saltele de lux

Multe modele de saltele cu arcuri sunt căptuşite cu pluș care creează o suprafaţă spongioasă, moale şi rafinată. Acest lucru asigură răcoarea necesară şi un somn confortabil. 

Sfaturi pentru îngrijirea unei saltele cu arcuri

Pentru a-i prelungi durata de viaţă şi a o proteja de pete, investeşte într-o husă de saltea.

Pentru a-i păstra prospeţimea şi calitatea, aeriseşte salteaua atunci când schimbi lenjeria.

Pentru a preveni deformarea şi a reduce gradul de uzură, întoarce salteaua cu arcuri o dată la două luni. 

Indiferent de preferinţe, poţi găsi exact modelul de saltea cu arcuri de care ai nevoie, astfel încât să poţi dormi cât mai bine noaptea şi să te trezeşti odihnit şi fără dureri de spate sau de articulaţii. Găseşte salteaua cu arcuri de vis potrivită pentru tine şi asigură-ţi cel mai bun somn!Lasă un răspuns

Site creat de