Social & Cultura

Tot ce trebuie să știi despre tranzistori

Tot ce trebuie să știi despre tranzistori

Cu o utilitate recunoscută în realizarea unui comutator electric, un tranzistor este un element semiconductor care are caracteristici specifice. Despre ce este un tranzistor și care sunt principalele feluri de tranzistori, precum și despre utilitatea acestora vei afla din acest articol.

Ce este un tranzistor?

Un tranzistor este un element semiconductor care este prevăzut cu trei straturi trei terminale și două joncțiuni. Acesta este utilizt pentru consolidarea pe semnalul electric sau pentru realizarea unui comutator electric, fiind realizat, de regulă, cu scopul de a distribui o cantitate mai mare de curent prin utilizarea unui mic element. 

Denumirea de „tranzistor” se datorează semnificației pe care o au cei doi termeni din care compus, respectiv „transfer of rezistor”. Altfel spus, rezistența internă a unui tranzistor transferă de la o valoare la alta diverse valori, în funcție de tensiunea de polarizare care îi este aplicată acestuia. În acest fel, se ajunge la un rezistor de transfer, respectiv la ceea ce este cunoscut sub denumirea de tranzistor. 

Tranzistori unipolari și tranzistori bipolari

Pentru că există doar două feluri de semiconductori, există și două tipuri de tranzistori. Este vorba despre tranzistorii unipolari și despre tranzistorii bipolari, cele două categorii diferențiindu-se prin funcționalitatea lor de bază. Pe https://www.tme.eu/ro/katalog/tranzistori_112825/ vei găsi atât informații despre cele două categorii de tranzistori, cât și produsele necesare pentru dezvoltarea proiectelor tale. 

Prima categorie, respectiv tranzistorii unipolari, cuprinde categoria tranzistorilor în care curentul electric circulă datorită unui singur tip de sarcini – fie găuri, fie electroni. La rândul lui, acest tip de tranzistor poate fi cu efect de câmp de joncțiune sau cu efect de câmp de semiconductor din oxid de metal. 

Tranzistorii bipolari sunt elemente semiconductoare în care curentul electric circulă datorită atât electronilor, cât și găurilor, ambele fiind prezente simultan. În acest fel, cele două sarcini iau parte în același timp la conducerea curentului. Tranzistorii bipolari pot fi, la rândul lor, tranzistori NPN și tranzistori PNP. 

De unde poți achiziționa tranzistori unipolari și bipolari

În oferta magazinului tme.eu vei găsi o mare varietate de tranzistori din care poți alege. tranzistori unipolari cu Canal N, Canal P, tranzistori Multicanal sau module cu tranzistoare, tranzistori bipolari simpli, tranzistori Darlignton sau tranzistoare complementare, precum și tranzistori IGBT, module IGBT sau tranzistori unijuncțiune poți găsi în oferta magazinului nostru. De asemenea, poți alege oricare dintre componentele electronice de înaltă calitate pe care le poți găsi într-o ofertă variată de peste 500.000 de produse disponibile. Lasă un răspuns

Site creat de