Social & Cultura

Tot ce trebuie să știm despre anvelopele de iarnă 215 65 r15 atunci când le alegem

anvelope de iarnă 215 65 r15

Anvelopele de iarnă sunt o necesitate pentru orice autoturism odată cu începerea sezonului rece, motiv pentru care alegerea are presupune o atenție deosebită. Adesea anvelopelor nu se acordă atenția cuvenită, însă acestea sunt considerate a fi cea mai importantă componentă a mașinii.

Iarna, drumurile pot fi pline de surprize, fie că parcurgem drumuri de munte sau drumuri grele, fie ninsorile sau zăpada ne iau prin surprindere, astfel că este nevoie să fim mereu pregătiți. Anvelopele ne asigură legătura dintre partea carosabilă și mașină, acestea fac posibilă deplasarea mașinii, iar pentru a putea beneficia de drumuri sigure, este nevoie să trecem din timp la anvelope iarna.

Atunci când folosim anvelope de iarna 215 65 r16 este recomandat să cunoaștem și să ținem cont de proprietățile acestor cauciucuri.

Fiecare model de anvelope vine cu propriile specificații și sunt potrivite anumitor tipuri de autoturisme. Este important de știut faptul că nu putem pune la orice autoturism anvelope 215 65 r16, întrucât suntem condiționați de modelul mașinii și de tipul de anvelope admis în cartea tehnică a acesteia. Pentru a realiza corect schimbul de anvelope, este necesar să cunoaștem bine dimensiunea acestora. Dimensiunea acceptată pentru mașina pe care o deținem o regăsim în cartea tehnică, de multe ori fiind două dimensiuni de anvelope omologate.

Ce presupune însă 215 65 r16?

  • 215 – indică lățimea anvelopei sau a secțiunii și este prezentată în milimetri. Interpretăm această valoare ca lățimea maximă, atunci când este corect montată. Trebuie să ținem cont de faptul că lățimea reală a anvelopei este influențată de janta pe care este montată.
  • 65 – reprezintă raportul de înălțime, mai precis anvelopa reprezintă un procent de 65% din lățimea anvelopei – aproximativ 140 mm.
  • R –anvelopa prezintă o construcție radială, ceea ce înseamnă că are firele din pliuri extinse, până la talon. Aceste fire sunt de obicei dispuse în unghiuri la 90 grade.
  • 16 –reprezintă diametrul interior al cauciucului, în inch. Mai este numit și golul anvelopei sau locul în care se montează janta.

Chiar și atunci când cunoaștem specificațiile tehnice ale anvelopelor, este recomandam să achiziționăm 215 65 r16 doar de la producători autorizați, care să ne ofere anvelope omologate. Pe lângă faptul că astfel suntem siguri că anvelopele achiziționate respectă reglementările legale aflate în vigoare, avem de asemenea parte de calitate, eficiență și de siguranță în trafic.

Când alegem să achiziționăm anvelope, căutăm anvelope care să ne ofere o durată de viață cât mai mare, să ne ofere durabilitate. Iar aceste aspecte adesea le asociem cu anvelope cât mai mari sau mai dure. Acest lucru însă nu este și recomandat, întrucât cauciucurile de dimensiuni inadecvate pot afecta performanța mașinii.

Alte aspecte pe care este important să le luăm în calcul atunci când trecem la utilizarea de 215 65 r16 iarna sunt și indicele de viteză și clasa de aderență pe terenul umed. Indicele de viteză ne oferă informații despre greutatea maximă care poate fi suportată de anvelopele alese.

Un indice de viteză mai mare sau mai mic decât cel necesar mașinii noastre de asemenea poate conduce la o slabă performanță a anvelopelor la drum.

Problemele pot apărea atât la rularea pe sensul de mers, cât și în timpul efectuării virajelor. Aderența pe asfaltul umed este de asemenea importantă, întrucât iarna drumurile pot fi acoperite de zăpadă, de gheață, polei, fie zăpada topită lasă asfaltul foarte ud. Clasificarea anvelopelor este notată cu litere de la A la F, descrescător. Astfel, pentru un plus de eficiență în trafic, se recomandă să folosim anvelope iarna 215 65 r16 din clasa A sau B.

Optând pentru anvelope de iarnă corespunzătoare, ne putem bucura de drumuri sigure și chiar mai plăcute. Chiar și atunci când vremea este capricioasă și ne oferă surprize, cu anvelopele potrivite vom fi în siguranță.

Numeroase modele de 215 65 r16 găsim pe anvelope-discount.ro. sunt prezente modele de la producători de top, recunoscuți la nivel internațional, ceea ce ne conferă și o mai mare siguranță în alegerea calității produselor.

În cazul în care avem neclarități cu privire la anumite produse sau dorim să aflăm mai multe informații, echipa de consultanți ne stă la dispoziție, gratuit, astfel încât să luăm cea mai bună decizie și să ne putem bucura de calitatea produselor timp îndelungat.Lasă un răspuns

Site creat de