Social & Cultura

Totul despre hidraulică și aplicabilitatea ei în viața de zi cu zi

Totul despre hidraulică și aplicabilitatea ei în viața de zi cu zi

CUPRINS

1. Utilizarea sistemelor hidraulice în viața de zi cu zi

2. Utilizarea sistemelor hidraulice în producție

3. HIDROstore – Soluția de care are nevoie echipamentul tău!

Hidraulica este știința care studiază legile de echilibru și de mișcare ale lichidelor și aplicațiile lor în tehnică. Hidraulica a avut un impact major în viața omului, încă din cele mai vechi timpuri, iar elementul care a grăbit dezvoltarea sa a fost apa. Importanța vitală a apei a dus la dezvoltarea timpurie a unor lucrări hidrotehnice precum: stăvilarele, apeductele, digurile și sistemele de irigații.

În timp, domeniul de aplicabilitate al hidraulicii s-a extins considerabil, iar în momentul de față nu există nicio ramură a tehnicii în care să nu-și găsească un rol.

În viața de zi cu zi, ne folosim destul de des de echipamentele hidraulice, însă, de cele mai multe ori nu suntem conștienți de acest lucru. Aceste sisteme sunt folosite într-o varietate de domenii, precum: agricultura, aeronautica, construcțiile, transportul, industria petrochimică și industria navală.

HIDROstore s-a angajat să faciliteze accesul imediat la o gamă diversificată de produse și componente hidraulice pentru toate sectoarele de activitate. În portofoliu HIDROstore găsim atât produse destinate hidraulicii (furtunuri hidraulice, supape de control, conectică hidraulică), cât și componente destinate sistemelor pneumatice (valve, cilindrii pneumatici, racorduri). Cert este că, produsele din catalogul HIDROstore pot fi utilizate în cadrul oricărui sistem, iar de-a lungul timpului și-au dovedit calitatea și fiabilitatea.

1.    Utilizarea sistemelor hidraulice în viața de zi cu zi

HIDROstore furnizează o serie de componente destinate sistemelor hidraulice pe care le utilizăm în viața de zi cu zi, fără a fi conștienți de acest lucru.

·       Frânele de la mașină

Atunci când șoferul apasă pedala de frână, acesta acționează asupra unui servomecanism care amplifică forța de apăsare pe pedală și o transmite mai departe pompei de frână (hidraulică). Pompa hidraulică transformă forța primită în presiune și împinge lichidul de frână prin conducte. Ulterior, prin intermediul unor cilindrii, presiunea lichidului din conducte acționează asupra frânelor, oprind mașina.

Așadar, mașina noastră se oprește atunci când acționăm pedala de frână datorită componentelor hidraulice.

·       Pompele de benzină

Pompa de benzină utilizează tot un sistem care foloseste principiul hidraulic pentru a extrage combustibilul din rezervor. În cadrul acestui sistem sunt utilizate o serie de componente, precum: pompa cu piston, filtrele de combustibil, conductele de combustibil, regulatorul de presiune și supapele de control.

·       Spălătorii auto

Chiar și atunci când ne dorim să ne curățăm mașinile ne ajutăm tot de un sistem hidraulic. Furtunul hidraulic este utilizat în spălătoriile self-service pentru a furniza apă curată. Acesta este conectat la o pompă hidraulică care crește presiunea apei pentru a permite curățarea eficientă și rapidă a mașinilor.

Totodată, echipamentele întâlnite în spălătorii utilizează și alte accesorii hidraulice, precum:

  • supapele de control –  sunt utilizate pentru a regla debitul de apă care trece prin furtunul hidraulic și presiunea;
  • duzele hidraulice – sunt instalate la capătul furtunului și permit controlul presiunii și direcției apei pentru a spăla mașina.

2. Utilizarea sistemelor hidraulice în producție

·       Agricultură

Utilajele agricole sunt echipate cu furtunuri hidraulice de cele mai diverse tipuri, întrucât au utilizări multiple. În agricultură, furtunurile pot fi folosite pentru împrăștierea semințelor și îngrășămintelor chimice sau pentru irigații.

Totodată, tractoarele agricole folosesc cilindrii hidraulici pentru a acționa diferite componente, precum: plugurile, discurile și cositoarele. În plus, în componența sistemelor hidraulice utilizate la tractoare și utilaje agricole intră printre altele și racordurile și acumulatorii hidraulici.

·       Industria navală

Un avantaj major al sistemelor hidraulice este faptul că pot acționa diverse mecanisme de la distanțe mari sau în locuri greu accesibile. Acest lucru este important în industria navală, întrucât în acest sector de activitate, sistemele hidraulice sunt utilizate pentru a acționa mecanismele de ridicare a ancorelor, pentru controlul propulsiei și pentru a acționa sistemele de încărcare și descărcare.

În industria navală se folosesc mai multe componente hidraulice, cum ar fi: pompele hidraulice, cilindrii hidraulici, supapele hidraulice, sistemele de control hidraulic, acumulatorii hidraulici, filtrele hidraulice, furtunurile hidraulice și convertizoarele de putere hidraulice.

·       Construcții

În industria construcțiilor, echipamentele hidraulice sunt utilizate pentru a acționa diferite mașini și echipamente, cum ar fi: macaralele, excavatoarele și alte utilaje grele. Prin urmare, cilindrii hidraulici sunt componente esențiale în acest sector, întrucât cu ajutorul lor sunt utilizate sistemele de ridicare,  îndoire, tăiere și presare.

3. HIDROstore – Soluția de care are nevoie echipamentul tău!

HIDROstore furnizează componente și accesorii hidraulice pentru orice sistem, indiferent de domeniul în care este utilizat. În plus, datorită personalului specializat și dedicat, HIDROstore oferă și peste 30 de servicii tehnice integrate.

Deci, dacă îți dorești să te asiguri că echipamentele tale vor funcționa la capacitate maximă, atunci trebuie să vizitezi unul dintre cele opt magazine HIDROstore.Lasă un răspuns

Site creat de