Din Zona

Trafic îngreunat între Cluj şi Huedin, în localitatea Leghia, din cauza ninsorii

trafic cluj huedin iarna

ACTUALIZARE: Pe DJ108 C, pe raza localitatii Leghia, traficul se desfasoara in conditii normale, de iarna, in urma interventiei utilajelor de deszapezire.

La această oră, pe DJ 108 C, la ieşire din localitatea Leghia, înspre DN1 E60 care leaga Cluj-Napoca de Huedin, circulaţia este îngreunată din cauza condiţiilor meteo nefavorabile pe carosabil fiind depus strat de zapada.

Pentru preintampinarea  unor evenimente rutiere nedorite, la faţa locului se află un echipaj de poliţie. Totodată, au fost anunţaţi reprezentantii  Regiei Judeţene de Drumuri pentru a interveni cu  utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Pentru a preveni evenimentele nedorite pe drumurile publice, Poliţia Rutieră reaminteşte că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

RECOMANDĂRI PENTRU PARTICIPANŢII LA TRAFIC:

  • Îi sfătuim pe şoferi să conducă prudent, să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic.
  • Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.
  • Recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.
  • Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor.
  • La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.
  • Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.
  • Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!
  • Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

foto arhivaLasă un răspuns

Site creat de