De Vazut

Tranzacționarea crypto în dependență de prețul activelor

Cum poți să îți calculezi bugetul în fiecare lună

Tranzactionarea activelor crypto este strâns legată de valoarea activelor respectiv și, în particular, de preț și evoluția acestuia în timp real și într-o anumită perioadă. Scopul principal al acestei activități investiționale este cel de a achiziționa active la un preț cât mai mic, și de a le vinde la un preț cât mai mare. În acest sens, devine relevantă întrebare – dar cum identificăm acel nivel de preț convenabil, pentru care este oportun să lansăm procesul de tranzacționare a respectivului activ digital? În acest articol încercăm să răspundem la această întrebare

            De ce oscilează prețurile?

Piața criptomonedelor și toate fenomenele care se produc acolo sunt determinate în principal de un grad înalt a volatilității. Această piață este cu adevărat volatilă, iar prețurile criptomonedelor, în acest context, se modifică în fiecare secundă. Aceasta este diferența lor fundamentală față de piețele de valori tradiționale. Criptomonedele sunt vândute 24/7, ceea ce mărește esențial volumul de tranzacționare a activelor crypto în comparație cu activele tradiționale (cele listate la bursă, de exemplu). Volumul mare de tranzacționare, dar și disponibilitatea permanentă a pieței, la fel, sunt factori care contribuie la volatilitate și la reducerea nivelului de stabilitate a prețului.

Reieșind din cele menționate mai sus, în cazul criptomonedelor este destul de dificil să se determine factorii care pot afecta mișcarea prețului acestora. În cazul investițiilor tradiționale în active listate la bursele de valori, traderii se pregătesc cu mult timp înainte de a face o anumită tranzacție. Această pregătire presupune un research aprofundat, dar și cercetarea tehnică amănunțită a modului în care s-ar putea comporta prețurile. Piața cripto în acest sens este un pic mai diferită. Aici volatilitatea este mai mare, prețurile deseori oscilează chiar și fiind analizate în intervale de timp cu adevărat scurte. Pentru a tranzacționa active crypto în timp real poți accesa Bitcoin Evolution – platformă cu toate instrumentele necesar pentru un trading profesionist.

Strategia de tranzacționare reieșind din prețurile activelor cripto

Acum că am descris la general principalele aspecte specifice a comportamentului prețurilor pe piața cripto, să trecem la strategie. Dacă ne referim la strategie orientată spre preț, în principal, sunt utilizate 2 tipuri de strategii:

  • tranzacționare activă
  • Tranzacționare pasivă.

            Tranzacționarea activă se referă la tranzacționare de cripto în intervale de timp foarte scurte. Deseori o asemenea tranzacționare presupune chiar și câteva tranzacții într-o singură oră. În același timp, în majoritatea cazurilor se analizează intervale de timp de circa 4 ore.

Un interval de timp în acest sens reprezintă o anumită perioadă pentru care cotațiile sunt grupate pe un grafic de preț. Adică, intervalul de timp de 15 minute colectează acțiunile comercianților care au fost efectuate în aceste 15 minute.

Tranzacționarea pasivă se referă la strategia de trading periodic, scopul principal al căruia, deseori, este de a diversifica portofoliul de investiții în criptomonedă. Traderii care aplică o asemenea abordare, de regulă, intră pe piața să tranzacționeze periodic, fără o anumită continuitate. Aceștia se bagă să tranzacționeze doar atunci când pe piață apare un trend cu adevărat interesant.

            Analizând aceste tipuri de tranzacționare putem conclude că sarcina investitorului, indiferent dacă este în modul activ sau pasiv, este să găsească punctele de intrare optime pentru o tranzacție. Pentru a determina un astfel de punct, este important și necesar ca imaginea de pe piață să fie analizată în ansamblu. Este necesar de analizat atât comportamentul prețurilor într-o anumită perioadă și în anumite condiții, cât și comportamentul comercianților într-o anumită perioadă. Este important ca decizia finală de a intra în tranzacție la nivelul x de preț sau nu să fie determinată doar după o analiză încrucișată a acestor factori. Doar în acest mod traderul își crește semnificativ șansele de a prinde un preț cu adevărat bun pentru activul pe care a decis să-l tranzacționeze.

            Concluzie

            Volatilitatea înaltă a pieței criptografice determină fluctuații cu adevărat uriașe (uneori) a prețurilor. În acest context, devine cu adevărat dificil să prognozezi prețurile, precum și să determini care este nivelul optim de preț pentru a lansa tranzacționarea unui anumit activ. Totodată, există câteva metode care te ajută să reduci factorii de risc legați de oscilațiile prețurilor criptomonedelor. Am descris aceste abordări mai sus, le poți aplica chiar ș în propria activitate de tranzacționare a criptomonedelor. Poți îmbunătăți experiența ta de tranzacționare utilizând platforma Bitcoin Era- cu instrumente orientate spre comoditatea și succesul clienților oferim un trading absolut diferit!Lasă un răspuns

Site creat de