Timp liber

Trasee, expoziţie de sculptură UAD Cluj-Napoca la UNAgaleria Bucureşti

trasee

Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Bucureşti organizează perioada 4 – 14 aprilie 2017 expoziţia “Trasee” aparţinând studenţilor de la departamentul de sculptură al UAD Cluj-Napoca. Vernisajul va avea loc la UNAgaleria, marţi 4 aprilie 2017, ora 12.00.

Expoziţia studenţilor clujeni este rezultatul unui schimb de expoziţii realizat între cele două departamente de sculptură din cadrul universităţilor menţionate mai sus. Dacă în luna martie iubitorii clujeni de artă au putut face cunoştinţă cu sculptura celor de la Bucureşti, începutul lunii aprilie prilejuieşte întâlnirea publicului bucureştean cu arta sculpturală aşa cum este ea practicată în cadrul UAD Cluj-Napoca.

Expoziţia cu titlul „Trasee” cuprinde o selecţie de lucrări aparţinând studenţilor din toate cele trei cicluri de studii: licenţă, masterat, doctorat, lucrările reflectând efortul de constituire al unui limbaj vizual propriu, care să răspundă imperativelor de autocunoaştere şi maturizare în condiţiile mutaţiilor continue pe care le trăieşte contextul artistic local şi internaţional.

În esenţă, expoziţia însumează o serie de căutări care încearcă să răspundă la întrebări importante precum Care este obiectul sculpturii astăzi? sau Ce este sculptura? Pe marginea acestor interogaţii cadrele didactice din cadrul departamentului clujean de sculptură lansează o serie de dezbateri pentru a stimula pe parcursul anilor de studii chestionarea continuă a limitelor limbajului vizual.

Astfel, căutările personale ale studenţilor se cristalizează în diverse formate: obiectul construit sau găsit, instalaţie, video, performance, etc. Chestionând, între altele, resorturile figuraţiei, prozaismul abstracţiei pure, limitele structurale ale materialului, consistenţa metaforei şi a procesualităţii, sau implicarea socială, lucrările acestor tineri reprezintă asumarea unor puncte de vedere care încearcă să se ancoreze în prezent, redefinindu-l în acelaşi timp.

Expoziţia “Trasee” va fi deschisă publicului până în data de 14 aprilie 2017.Lasă un răspuns

Site creat de