Social & Cultura, Important

Tratamente stomatologice gratuite pentru vârstnicii din Cluj-Napoca

Tratamente stomatologice gratuite pentru vârstnicii din Cluj-Napoca

Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat suplimentarea cu suma de 25.000 de lei a bugetului alocat pentru tratamentul stomatologic al vârstnicilor și al celor mai puțin favorizați.

În luna aprilie a acestui an, Consiliul local a alocat suma de 250.000 de lei pentru programul privind asigurarea accesului cetățenilor mai puțin favorizați la servicii de stomatologie (Programul multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”).

Acest program a ajutat, de-a lungul anului, mai mult de 160 de persoane să beneficieze de tratamentele stomatologice care le erau necesare ( în 2019, au fost înregistrate 187 cereri, din care 161 declarate eligibile; 120 persoane recomandate au fost raportate ca având lucrările stomatologice finalizate până în luna noiembrie).

Persoanele sprijinite au făcut parte din categorii fără posibilități materiale, precum: pensionari și vârstnici cu venituri mici, persoane cu dizabilități, persoane marginalizate social sau aflate în risc de marginalizare socială, tineri care părăsesc sistemul de protecție a copilului, șomeri, etc.

Datorită numărului mare de beneficiari și datorită complexității lucrărilor finanțate (în special lucrări de protezare), direcția de specialitate a Primăriei a estimat că suma alocată pentru acest an se va dovedi insuficientă, motiv pentru care a fost necesar acest sprijin suplimentar de 25.000 de lei.

De la demararea acestei acțiuni, acum trei ani, 465 de cereri de sprijin au fost aprobate, iar 238 de pacienți au reușit să își finalizeze tratamentul.

Programul multianual „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie”, demarat de Primăria Cluj-Napoca în anul 2016, se fundamentează pe parteneriatul încheiat între municipiu, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală, pe de o parte, și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, (prin Facultatea de Medicină Dentară) și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, pe de altă parte.



Lasă un răspuns

Site creat de