Social & Cultura

Tratamentul eficient pentru mahmureala de după noaptea de Revelion

mahmureala

Nutriţioniştii spun că aceste simptome vor aparea inevitabil după o noapte în care alcoolul a fost „ingredientul” de bază al petrecerii de Revelion. Medicii oferă câteva soluţii la îndemâna fiecăruia pentru a combate eficient efectele negative ale excesului de alcool.

 Bea cât mai multă apă. Alcoolul are capacitatea de a deshidrata, acesta fiind şi principalul motiv pentru care ne simţim lipsiţi de vlagă şi ne doare capul. Astfel, imediat cum vă treziţi beţi un pahar mare de apă. Aceasta va accelera eliminarea toxinelor din organism.

● Luaţi o aspirină. Acest medicament te va ajuta să scapi de durerile insuportabile de cap. Pentru ca efectul să fie unul mai puternic este indicat să luaţi această pastilă, împreună cu un pahar de apă inainte  de a merge la culcare. Dacă aţi omis acest aspect, luaţi aspirina imediat ce vă treziţi.

● Ceaiul verde îndepărtează mahmureala mult mai repede decât o ceaşcă de cafea tare. Această băutură se prepară din următoarele ingrediente: trei linguriţe de ceai verde, sucul unei lămâi, o linguriţă de miere şi 500 mililitri de apă fierbinte, care a fiert timp de un minut. Băutura se infuzează cinci minute şi apoi se bea.

●  Luaţi vitamine din complexul B. Alcoolul elimină aceste vitamine din organism, apărând astfel starea de oboseală accentuată. Dincolo de comprimate, vitaminele pot fi luate din broccoli, iaurt, laptele de vacă, ouă, pâinea integrală, cerealele integrale, din peşte şi nuci.

● Evitaţi să beţi cafea. Această băutură îngustează vasele sanguine şi măreşte tensiunea. În cazul în care sunteţi un băutor înrăit de cafea, puteţi să beţi o singură ceaşcă, dar numai după ce aţi băut paharul cu apă.

● Mere şi banane. Mănâncă mere pe stomacul gol, imediat cum te-ai trezit, sau prepară-ţi un milkshake cu banane şi miere. Bananele ajută la calmarea stomacului şi compensează deficitul de magneziu şi potasiu, minerale ce au fost eliminate de organism din cauza excesul de alcool.Lasă un răspuns

Site creat de