Din Zona

Tren deraiat in judetul Salaj. 10 vagoane incarcate cu sare au sarit de pe sine (FOTO)

tren deraiat

12659806_911006282301274_2068030383_nACTUALIZARE: Ca urmare a intreruperii traficului feroviar pe sectia Jibou  – Letca – Ileanda – Dej Calatori, in cursul noptii de vineri spre sambata, din cauza deraierii unor vagoane de marfa la intrare in statia Letca, calatorii cu destinatiile Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Bucuresti Nord vor circula cu trenurile aflate in circulatie pana la statiile Jibou si respectiv Ileanda, iar pe distanta Jibou  – Ileanda si retur se asigura transbordarea cu mijloace auto.

  • pasagerii de la trenul  IR 1746 Satu Mare – Baia Mare – Jibou – Letca – Ileanda – Dej Calatori – Bucuresti Nord vor circula pana la Jibou, intre Jibou si Ileanda se asigura transbordarea cu mijloace auto, pe distanta Ileanda – Cluj Napoca – Sighisoara – Brasov – Bucuresti Nord vor circula cu trenul suplimentar IR 12590.
  • pasagerii de la trenul IR 1641/R 4090 Bucuresti Nord – Brasov – Dej Calatori – Letca – Jibou – Baia Mare – Satu Mare, vor circula cu acest tren pana la Ileanda, intre Ileanda si Jibou se asigura transbordarea cu mijloace auto, iar pe distanta Jibou – Baia Mare – Satu Mare vor circula cu trenul suplimentar IR 12591.
  •  de asemenea, si pentru trenurile Regio se asigura transbordarea pasagerilor intre Jibou – Ileanda si retur.
Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate si vor sa renunte la calatorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/calatoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferata in vigoare. Mai multe detalii despre conditiile de restituire a tarifelor de transport  sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro.

ACTUALIZARE: „La fața locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Marfă și AFER, precum și echipele de intervenție din cadrul Regionalei CF Cluj pentru repunerea pe șină a vagoanelor răsturnate”, au precizat reprezentanții CFR.

Potrivit primelor estimari, circulatia feroviara va fi reluata abia peste 3 zile.

ACTUALIZARE: Accidentul feroviar a avut loc dupa ora 01. Un tren marfar lung de 250 de metri, cu personal CFR de la Dej, a deraiat la intrare in gara Letca. Majoritatea vagoanele incarcate cu sare sunt maghiare, iar locomotiva care le tracta din Dej. Sarea incarcata de la Salina Ocna Dej urma sa ajunga in Ungaria.

La intrare in gara Letca, locomotiva si primele vagoane s-au desprins si au ajuns in gara, insa vagoanele de la numarul 5 si pana la 15 au deraiat. In acest moment, o locomotiva cu macara a ajuns in zona si incearca sa ridice vagoanele deraiate.

Toti calatorii care circulau pe aceasta ruta au fost preluati si transportati mai departe cu autobuze si autocare.


 

Un tren de marfă a deraiat în urmă cu câteva ore, în zona localităţii Letca, în judeţul Sălaj. 10 vagoane încărcate cu sare de la Salina Ocna Dej au deraiat. Traficul feroviar dintre localitățile Dej și Jibou este blocat.

Trenul marfar circula spre Ungaria, iar in Letca ultimele zece vagoane ale trenului au ieșit de pe șine. Poliția și pompierii sunt la fața locului și fac cercetări.

La fata locului sunt așteptați și reprezentanții CFR, pentru a repune cele zece vagoane pe șine și pentru a stabili cauza producerii accidentului.

Din fericire nu s-a înregistrat victime.

De asemenea, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul feroviar între localitățile Jibou (judeţul Sălaj) și Dej (judeţul Cluj) este întrerupt. Situația s-a creat după ce zece vagoane ale trenului marfar 42691 (încărcat cu sare) au deraiat în stația CF Letca, în această noapte. Nu s-au înregistrat victime.Lasă un răspuns

Site creat de