Politic

Trotinetele electrice nu trebuie înmatriculate şi înregistrate la RAR

Consultare publică la Cluj-Napoca privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice

ACTUALIZARE: Iniţiatorii legii au revenit cu precizări şi spun că trotinetele electrice nu trebuie înmatriculate şi înregistrate la RAR

„Utilizarea trotinetelor şi a bicicletelor electrice este reglementată prin articolul 12 din Ordonanța de Urgența a Guvernului nr. 13/2020, în care se precizează, foarte clar faptul că proprietarii trotinetelor și ai bicicletelor electrice nu trebuie să înmatriculeze aceste vehicule și nu trebuie să se prezinte la inspecția tehnică la RAR cu acestea„, au spus reprezentanţii UDMR.


Ştirea iniţială:

Trotinetele electrice vor fi înmatriculate şi înregistrate la Registrul Auto Român (RAR).

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede introducerea vehiculelor rutiere lente în categoria celor care pot fi înmatriculate şi înregistrate la Registrul Auto Român (RAR).

Actul normativ, care completează OUG 78/2000, defineşte vehiculele rutiere lente drept vehicule antrenate de un motor încorporat şi care, constructiv, nu pot deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h. Acestea urmează să fie înmatriculate şi înregistrate de către Regia Autonomă „Registrul Auto Român”, la fel ca toate celelalte vehicule.

Excepţie fac doar cele înmatriculate într-un alt stat membru al UE, precum și tractoarele forestiere și cele achiziționate din fonduri nerambursabile.

Citeşte aici textul complet al legii.

sursa: stirileprotv.roLasă un răspuns

Site creat de