Social & Cultura

Trucuri de strategie pentru a începe corect un joc de Catan

joc catan

Ești unul dintre prietenii care întotdeauna pare să înceapă pe un picior greșit fiecare joc de Catan? Dacă da, atunci este posibil să fie nevoie să îți regândești strategia!

Deși este un joc fundamental simplu, Catan poate fi surprinzător de profund în varietatea strategiei sale și există câteva lucruri simple pe care trebuie să le faci.

În acest articol, ne vom concentra asupra plasării. Locația de pornire este una dintre cele mai importante decizii pe care le vei lua în orice joc de Catan. Deși s-ar putea să nu pară o decizie super importantă, locul de pornire este jumătate din strategia ta. O destinație de plasare bună îți poate câștiga jocul, iar una rea te va distruge în mod mizerabil.

Iată câteva aspecte de luat în considerare pentru a începe jocul cum trebuie.

1. Determină valoarea resurselor

Producția de resurse nu este egală în Catan. În aproape fiecare joc, unele resurse vor fi mai puternice, iar altele vor fi mai slabe. O strategie cheie chiar înainte de a te uita după locații unde să te așezi este să determini ce resurse vor fi rare în joc. Dacă vezi un 8 pe o resursă de lemn încă disponibilă, concentrează-te pe ea. Dacă toate celelalte resurse de lemn au 6 sau 8 pe ele, atunci nu sunt așa speciale. Vei primi și tu multe, dar așa vor face și ceilalți.

Atunci, vei vrea să arunci o privire asupra oricărei resurse va fi cel mai greu de obținut. De exemplu, dacă există doar resurse de argilă cu 4, 11 și 12 pe ele, atunci cu siguranță vom presupune că nu va fi foarte multă argilă în joc.

Între a putea construi lucruri pe care ceilalți oameni nu le pot face și puterea comercială ridicată, merită să te bazezi pe o resursă „rară”. Aceasta este una dintre cele mai importante strategii dacă ești primul jucător la un joc de Catan.

2. Locuri complementare

Una dintre cele mai mari greșeli de plasare este pur și simplu să surprinzi cel mai bun loc pe care îl vezi pe harta Catan și să nu te gândești unde ar putea fi a doua destinație de plasare. Este important să te asiguri că ești bine acoperit atât din punct de vedere al numărului, cât și al varietății resurselor. Ideea de aici este să planifici ambele destinații de plasare, în loc să te gândești doar la una o dată.

3. Observă-ți vecinii

Este important să ții cont de locul unde se duc toți ceilalți. Cu excepția cazului în care ești ultima persoană plasată, toți oponenții se vor așeza înainte de a putea stabili a doua locație. Nu este neobișnuit ca aceștia să ia unul dintre locurile grozave pe care le privești, dar uneori poți lua unele măsuri preventive. De exemplu, te poți asigura că alegi un loc complementar de care nimeni altcineva nu are nevoie, în funcție de resursele lor, ceea ce va înlătura presiunea de a-ți face griji dacă va fi furat sau nu.

4: Aruncă o privire spre port

Porturile joacă un rol important într-un joc de Catan. Posibilitatea de a tranzacționa două-pentru-unu poate face ca jocul tău să fie unul de succes. De cele mai multe ori, este greu să găsești porturi ideale la începutul jocului, dar uneori există acel loc magic și vei dori să îl iei. O resursă de cărămidă cu un 8 pe ea la un port îți va oferi o putere de tranzacționare imediată și valoroasă.

5. Nu uita de opțiunile de extindere

Uneori, dacă numerele și resursele sunt suficient de bune, poți avansa chiar dacă ai un loc ce nu îți permite să te extinzi foarte departe. Cu toate acestea, este extrem de important să te asiguri că ai spațiu pentru a crește. Dacă nu iei acest lucru în considerare, s-ar putea să te trezești blocat.

Plasarea unui drum este de fapt foarte importantă și un pas greșit te poate bloca. Asigură-te că drumul tău indică o direcție către care te poți deplasa, chiar dacă numerele nu sunt cele mai bune. O greșeală obișnuită este, de asemenea, să îndrepți drumul către o mină de aur a numerelor și resurselor, doar pentru ca un adversar să avanseze acolo mai repede, transformându-ți calea într-un drum mort.Lasă un răspuns

Site creat de