Social & Cultura

Tu cum economiseşti energie?

economisire energie

Cand vine vorba de eficienta energetica, primul gand te duce la orice fel de masura care reduce consumul energiei, lucru ce conduce automat spre o crestere a profitului in aceleasi conditii de desfasurare a activitatii. Daca si tu iti doresti sa reduci costurile aparute in urma utilizarii energiei, exista cateva practici menite sa te ajute sa optimizezi consumul de energie in cadrul companiei tale:

  • Sursele de iluminare.

Soarele este principala sursa de energie de care te poti bucura gratuit, asa ca ar trebui sa profiti de lumina naturala si sa deschizi jaluzelele pentru a salva cat mai multa energie in timpul zilei. Acest lucru reduce cheltuielile provenite de la sursele de iluminat intre 10-40%.

Totodata, sursele inutile vor atrage costuri suplimentare. Incearca sa identifici zonele care sunt supraalimentate sau sunt slab iluminate, in asa fel incat sa folosesti sursele de iluminare corespunzator: atunci cand trebuie si unde este nevoie de ele.

  • Echipamentele folosite la birou.

Cand nu iti folosesti computerul, dar totusi nu vrei sa il opresti de tot, ar fi indicat sa ii activezi functia stand-by, astfel incat acesta nu va consuma la fel de multa energie daca nu il utilizezi constant. Poti aplica aceeasi metoda si in cazul imprimantelor, al copiatoarelor sau altor instrumente multifunctionale, astfel incat acestea sa intre automat in starea de veghe producand un consum redus atunci cand sunt inactive.

Manualul de instructiuni este cea mai potrivita alegere pentru a te indruma spre o configurare corecta a setarilor de repaus. Incearca sa aflii care dintre device-urile folosite la birou nu au nevoie de energie atunci cand nu sunt utilizate, acest lucru te va ajuta cu siguranta sa economisesti.

  • Informeaza-ti colegii.

Un alt subiect interesant pe care il puteti aborda impreuna in timpul sedintelor este eficienta energetica. Comunica mai departe ceea ce tu stii despre consumul de energie si incurajeaza-ti colegii sa se implice in procesele de reducere a consumului de energie din cadrul companiei.

Membrii echipei tale ar trebui sa fie si ei informati cu privire la practicile de baza pentru economisirea energiei precum si costurile pe care aceasta le implica. Astfel, fiecare persoana ar putea deveni mai atenta in ceea ce priveste modul in care comportamentul  lor afecteaza consumul de energie.

Stiai ca legea 121/2014 cu privire la eficienta energetica prevede ca un audit energetic trebuie efectuat o data la 4 ani? Acesta are ca scop stabilirea gradului de performanta energetica al cladirii tale si gasirea solutiilor ideale de crestere a eficientei energetice.

Daca iti doresti sa stii cam cat de multa energie consuma compania ta si sa primesti solutii din partea unui expert pentru cresterea eficientei energetice, precum si masuri de reducere a consumului si costurilor, auditul energetic este raspunsul.



Lasă un răspuns

Site creat de