Din Zona

Tu știi care sunt cele mai frumoase destinații turistice ale Bulgariei la care poți ajunge rapid din România?

Tu știi care sunt cele mai frumoase destinații turistice ale Bulgariei la care poți ajunge rapid din România?

Știai că unul dintre motivele pentru care Bulgaria este deosebit de atractivă pentru turiști este faptul că poți ajunge la multe dintre aceste locuri uimitoare în doar câteva ore de condus din România?  În continuare, vom explora cele mai frumoase destinații turistice din Bulgaria, la care poți ajunge ușor și care te vor fermeca cu frumusețea, istoria și cultura lor.

Sofia

Capitala Bulgariei, Sofia, este un oraș cu o istorie bogată și, totodată, plin de viață. Cu doar câteva ore de condus de la granița cu România, poți explora foarte multe atracții culturale și istorice. În centru, vei găsi Catedrala Alexander Nevsky, una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din lume, și Piața Independenței, care găzduiește un muzeu impresionant. De asemenea, Sofia îți oferă șansa de a vedea clădiri istorice oriunde te-ai uita. Nu uita și de restaurantele cu gastronomie bulgărească delicioasă.

Parcul Național Rila

La aproximativ 3 ore de condus de Sofia, Parcul Național Rila este o destinație minunată pentru iubitorii de natură. Parcul include vârful Musala, cel mai înalt vârf din Balcani, și Mănăstirea Rila, precum și numeroase trasee de drumeții și locuri pentru camping. De aici, poți pleca in numeroase excursii frumoase in Bulgaria.

Mănăstirea Rila

Este una dintre cele mai renumite mănăstiri din Bulgaria și este situată la aproximativ 2 ore de condus de Sofia, așa că poți merge înainte sau după ce vizitezi capitala țării. Această bijuterie arhitecturală este înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO și impresionează cu felul în care este construită și picturile murale uimitoare. Înconjurată de munții Rila, mănăstirea oferă și oportunități de drumeții spectaculoase în jurul său.

Plovdiv

Se află la aproximativ 4 ore de condus de București și este un oraș care merită cu adevărat vizitat. Plovdivul este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, cu o istorie care se întinde pe mai mult de 6.000 de ani. Centrul vechi al orașului, cunoscut sub numele de „Plovdiv Antic”, este plin de străzi înguste, clădiri istorice și obiective culturale. Un punct de atracție deosebit este amfiteatrul roman, care găzduiește spectacole și concerte.

Veliko Tarnovo

La aproximativ 3 ore de condus de București, se află Veliko Tarnovo,  un oraș cu o istorie bogată și o frumusețe pitorească. Situat pe malurile râului Yantra, orașul este faimos pentru cetatea sa medievală, care oferă o vedere impresionantă asupra orașului. De asemenea, Veliko Tarnovo este renumit pentru cartierele sale pitorești și pentru străzile înguste din centrul vechi.

Bansko

Pentru iubitorii de schi și natură, Bansko este o destinație excelentă situată la aproximativ 6 ore de condus de București. Orașul este renumit pentru sporturile de iarnă și pentru peisajele montane spectaculoase. Iarna, poți practica sporturi de iarnă, iar vara, poți explora frumusețile naturale ale Parcului Național Pirin, care include lacuri alpine și vârfuri înalte.

Acestea fiind spuse, așa cum poți observa, Bulgaria oferă o multitudine de destinații turistice uimitoare, la doar câteva ore de condus de România. Aceste destinații sunt potrivite pentru toată lumea. Dacă vrei să le vizitezi, rezervă excursii de la O Zi Cat o Vacanta.

sursa foto: www.ozicatovacanta.roLasă un răspuns

Site creat de