Sport

Tutorial: Învață să joci Texas Hold’em în 5 minute – Cel mai popular joc de poker

nvață să joci Texas Holdem

Texas Hold’em este unul dintre cele mai populare jocuri de poker, atât față în față, cât și în cazinourile online. Dacă nu ai jucat până acum, să știi că poți învăța repede regulile de bază. Restul vine de la sine, pe măsură ce capeți experiență.

Poți găsi toate informațiile necesare în ghidul de pe școala de poker. În rândurile care urmează îți vom prezenta cele mai importante noțiuni.

Mai întâi, primii doi jucători din stânga dealerului stabilesc o valoare minimă în potului (blind-uri). Blind-urile cresc pe moment în turnee pentru a se putea asigura o triere a jucătorilor care vor fi eliminați. Jucătorul din stânga dealerului este „blind-ul mic”, punând jumătate din miza minimă. La rândul său, jucătorul din stânga blind-ului mic, „blind-ul mare” intră în joc cu toată miza.

După ce a fost setată valoarea, se împart cărțile. Fiecare jucător primește două cărți care sunt păstrate cu fața în jos și care se vor combina cu cele cinci cărți așezate pe masă, astfel încât să se formeze cea mai avantajoasă mână. Nu este obligatoriu să fie folosite ambele cărți, ci jucătorul poate apela la una singură, căreia îi alătură patru cărți de jos. Eventual, se poate opta exclusiv pe cărțile de pe masă.

Cele trei opțiuni ale unui jucător

O dată ce s-a terminat etapa împărțirii cărților, jucătorii încep să parieze. Primul care are un cuvânt de spus este cel din stânga blind-ului mare (al treilea din stânga dealerului). Ca fiecare participant la joc, el are trei opțiuni:

  1. Call – pune pe masă o miză egală cu blind-ul mare;
  2. Plusează – pune pe masă o miză mai mare decât blind-ul mare;
  3. Renunță – abandonează runda curentă, pierzând miza investită în respectiva rundă.

Dacă plusează la rândul său, următorul jucător trebuie să pună pe masă o sumă mai mare decât cel de dinaintea sa, nu doar blind-ul mare. Și tot așa. Cei mai mulți jucători renunță fie pentru că nu își permit miza la care s-a ajuns, fie pentru că sunt de părere că nu au nicio șansă de câștig cu cărțile din mână.

Câțiva pași până la show-down

După ce și-au exprimat opțiunile toți jucătorii, pe masă sunt așezate trei cărți cu fața în sus, care reprezintă flop-ul. Se începe o nouă rundă de pariere, de la stânga dealer-ului. În această fază a jocului apare o a patra opțiune: pas. Când spune „pas” (check), jucătorul rămâne în joc fără să pluseze, până când vine din nou rândul lui.

După terminarea celei de-a doua runde, este întoarsă o nouă carte, Turn-ul. Urmează un nou circuit de pariere, la finalul căruia pe masă este expusă a cincea carte, River-ul. În fine, după patra rundă de pariere are loc show down-ul, adică expunerea cărților tuturor jucătorilor. Dacă doi sau mai mulți jucători au aceeași formație de cărți, următoarea cea mai mare carte din formație decide câștigătorul. Când ea nu există, banii se împart între jucătorii menționați.

Cu cât sunt mai mulți jucători la masă, cu atât au mai puțină importanță cărțile primite inițial. Acesta ar fi unul dintre principiile Texas Hold’em. Pentru a le descoperi pe celelalte, intră în joc!



Lasă un răspuns

Site creat de