Important, Sport

U-BT Cluj s-a calificat în finala Cupei României

U-BT Cluj s-a calificat în finala Cupei României

U-BT Cluj s-a calificat în finala Cupei României, după ce a depășit-o în manieră autoritară pe CSM Constanța.

La final, tabela a indicat 92-67 în favoarea baschetbaliștilor noștri, care se vor duela cu Rapid București. În prima partidă a zilei, trupa din capitală a învins-o pe CSM CSU Oradea, astfel că disputa de duminică este programată la BTarena, cu începere de la ora 20:30.

Clujenii nu le-au dat prea multe șanse constănțenilor, care au condus o singură dată pe tabela de marcaj, chiar după primul atac, fructificat de Griffin. Am răspuns cu o triplă a lui Mokoka, apoi ne-am desprins la 12-4, în urma unui coș al lui Patrick Richard. Același Patrick Richard a marcat pentru 20-9, numai că CSM a limitat din diferență grație lui Griffin și Henderson. 

Drept urmare, U-Banca Transilvania a terminat primul sfert cu scorul de 27-21, apoi ecartul a crescut până la pauză. Gazdele au mers la 17 puncte, 47-40, și nu au făcut pași greșiți. Alb-negrii au oferit un joc consistent pe ambele faze, astfel că fiecare jucător trimis pe teren de Mihai Silvășan a reușit să contribuie cu puncte.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania:

„Mâine vom juca cu trofeul pe masă, asta ne și doream. Am împărțit minute oarecum egale jucătorilor, ne doream lucrul acesta. Mă bucur că am câștigat și vom fi pregătiți pentru finala de mâine. Am vrut să avem mai multe energie, în ultimele meciuri am început mai prost și am ales o formulă care să ne dea mai multe energie. Trebuia să avem mai multă energie în apărare, de acolo pleacă forța noastră ca echipă. Asta s-a văzut astăzi. Rapid este o echipă bună și cu siguranță nu îi vom subestima. Meciul nu se va câștiga dinainte. Va trebui să muncim pentru trofeu și să jucăm un baschet de calitate.”

Adam Mokoka, jucător U-Banca Transilvania:

Trebuia să începem din start bine și am reușit să ne calificăm în finală. Am păstrat un ritm ridicat până la final și asta a contat. A fost un efort de echipă, toată lumea a distribuit mingea. Am avut mentalitatea potrivită. Atunci când abordăm astfel meciurile, cred că putem bate pe oricine. Am văzut semifinala, Rapid a jucat bine. Noi trebuie să câștigăm finala, nu doar să jucăm. Va fi prima mea finală și sunt entuziasmat!” Lasă un răspuns

Site creat de