Studentie, Important

UBB Cluj va elabora strategia României în noile tehnologii cuantice

UBB Cluj va elabora strategia României în noile tehnologii cuantice

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), în calitate de coordonator, împreună cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCD-FM), în calitate de partener, va elabora, în perioada 2021-2023, Strategia pentru dezvoltarea capabilităților naționale în domeniul comunicațiilor cuantice (QTSTRAT).

Tehnologiile cuantice reprezintă o nouă paradigmă asumată de Uniunea Europeană, cu potențial revoluționar în știință, societate și economie (https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/quantum-technologies-flagship).

Spre exemplu, rețelele de telecomunicații cuantice și de internet securizat cuantic sunt în strânsă legătură cu securitatea cibernetică, care grevează obligatoriu orice segment care implică o componentă de digitalizare.

UBB are cei mai buni specialiști în elaborarea de planuri strategice/strategii, în diverse domenii, care, împreună cu experții de top din zona quantum technologies din UBB și țară (inclusiv din alte instituții care nu sunt acum parte a consorțiului declarat câștigător, dar care au o expertiză avansată utilă proiectului), vor propune o Strategie prin care nu doar să implementăm performant în țară noile tehnologii cuantice, dar care să transforme România într-un actor important în acest domeniu la nivel european și internațional”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Pentru mai multe detalii privind noul rolul al tehnologiilor cuantice în Uniunea Europeană vă invităm să accesați linkul https://qt.eu/.

Imagine de Gerd Altmann de la PixabayLasă un răspuns

Site creat de