Important, Social & Cultura

UBER a fost interzis în Cluj | Decizia aparţine Curţii de Apel Cluj

UBER

Curtea de Apel Cluj a decis miercuri, 27 iunie, că serviciul UBER este nelegal pe raza județului Cluj pe motiv că acestea ar reprezenta un act de concurența neloială în raport cu activitatea prestată de către taximetriști.

De altfel, asociațiile taximetriștilor clujeni au fost cele care au intentat proces celor de la UBER. Decizia nu este definitivă.

Dispune încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate de pârâtele SC U. S. R. SRL şi R. O. B.V, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, pe raza Municipiului Cluj-Napoca”, se arată în minuta publicată de către Curtea de Apel Cluj.

Reprezentanții UBER spun că vor face apel la această decizie și că își doresc în continuare ca activitatea lor să fie reglementată în legislația românească:

Sute de mii de oameni din România se bazează pe Uber pentru drumurile lor zilnice și mii de șoferi câștigă un venit suplimentar prin parteneriatul cu noi. Suntem foarte dezamăgiți de această decizie și vom face apel. Așa cum a declarat și noul nostru CEO, Dara, este nevoie ca serviciile precum Uber să fie reglementate. Prin urmare, vom continua dialogul cu autoritățile, iar între timp facem pași proactivi către un model licențiat”.Lasă un răspuns

Site creat de