Social & Cultura

UBER a împlinit un an la Cluj şi lansează un nou serviciu: UberCHILDSEAT

UBER ChildSeat
  1. UBER aniversează un an la Cluj, cu un nou serviciu, destinat familiilor

  2. Serviciul cu mașini dotate cu scaune auto pentru copii este disponibil începând de pe 9 august, cu tariful de 1,95 lei pe kilometru

  3. În primul an, UBER a fost folosit la Cluj de zeci de mii oameni, inclusiv peste 25,000 de turiști din peste 75 de țări

Cu ocazia aniversării unui an la Cluj Napoca, UBER anunță lansarea unui nou serviciu destinat famillilor: UberCHILDSEAT, singurul serviciu din Cluj cu mașini dotate cu scaune auto pentru copii, certificate ECE R44/04, conform normelor europene.

UberCHILDSEAT este disponibil la Cluj Napoca începând cu 9 august 2017, având un tarif de 1,95 de lei pe kilometru, 0,27 lei/minut și un tarif minim de 10 lei.

Conform legislaţiei europene și a codului Rutier din România, copiii care au până la 1 metru și 35 de centimetri înălţime pot fi transportați cu automobilul numai dacă sunt așezați în scaune special concepute pentru micii pasageri. În prezent, Uber cu scaun auto pentru copil este singura opțiune din Cluj pentru transportul copiilor în condiţii de siguranţă, atunci când părinţii vor să renunţe la mașina personală.

Primii utilizatori UberCHILDSEAT în Cluj au fost Andrei Lupșa, Head of Marketing & Sponsorships pentru festivalul Electric Castle și fiica sa de 2 ani si jumătate, Ana: „Iubesc Clujul, de asta am ales să ne întemeiem o familie aici. Mă bucur că, de la an la an, orașul crește, se dezvoltă, îți oferă din ce în ce mai multe opțiuni. Ca părinte, știu că sunt prea puține modalități sigure de a călători prin oraș cu un copil foarte mic, în afară de mașina personală dotată cu scaun pentru copil. Am mai folosit UberChildSeat în București și mă bucur că acum este și în Cluj Napoca.”

În primul an la Cluj, Uber a fost folosit în mare parte de tineri și de turiști. Cu acest serviciu nou, vrem să oferim o alternativă la mașina personală și famililor tinere care au copii și pentru care opțiunile sigure sunt limitate sau chiar inexistente. Obiectivul nostru e să convingem cât mai mulți oameni, indiferent de vârstă, să își folosească mașina mai puțin sau chiar să renunțe la ideea de a avea una. În Cluj, sunt aproximativ 200.000 de mașini la 300.000 de oameni. Până în 2020, ne propunem ca în Cluj să existe cel mult o mașina la fiecare trei locuitori, iar oamenii să folosească tot mai mult toate celelalte opțiuni de moblitate existente” a spus Nicoleta Schroeder, General Manager, UBER România.

Statistici dupa un an de UBER la Cluj

În primul an de UBER în Cluj Napoca, zeci de mii de oameni au folosit serviciul, printre care și 25.000 de turiști din peste 75 de țări. Pe primul loc în topul țărilor cu cei mai multi turiști care au folosit UBER la Cluj este Marea Britanie, urmată de SUA și Franța.

După un an, o mașină ajunge la utilizatori, în medie, în patru minute, față de peste 10 minute în august, 2016.

La ediția 2017 a festivalului UNTOLD cererea a fost de peste 10 ori mai mare comparativ cu 2016. Aproximativ 1 din 3 participanți la festival au folosit serviciul, fie că au comandat personal UBER sau că au împărțit cursa cu mai mulți prieteni. Utilizatorul cu cele mai multe curse pe perioada festivalului a folosit Uber de 15 ori, iar cea mai lungă cursă a avut 36 de kilometri, a început în Piața Unirii și s-a terminat în apropierea orașului Gherla.

Din cauza cererii mari, tariful dinamic pentru UberX a crescut, în medie, de doua ori, prețul ajungând cel mai mult la de patru ori tariful de bază de 1,95 de lei pe kilometru.

Misiunea Uber este să facă transportul în mediul urban la fel de accesibil ca apa curentă - peste tot, pentru toată lumea. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă - cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton. Șase ani și peste un miliard de curse mai tarziu, Uber își propune să rezolve o provocare și mai mare: reducerea poluării și a aglomerației urbane, aducând mai mulți oameni în mai puține mașini. Din februarie 2015, Uber este şi în România, în Bucureşti și, din 2016 și la Cluj, Brașov și Timișoara.


Lasă un răspuns

Site creat de