Timp liber, Important

Ultimele pregătiri la festivalul de muzică Khetane de la Pata Rât (FOTO)

Ultimele pregătiri la festivalul de muzică Khetane de la Pata Rât

Primul festival de muzică și cultură romă – Khetane – va începe vineri la Pata Rât, lângă Cluj-Napoca.

Intrarea la festival este liberă.

Organizatorii fac ultimele pregătiri pentru festival şi au anunţat programul detaliat pe zile:

program khetane

Khetane este primul festival al comunităților marginalizate din Cluj-Napoc ce își propune promovarea culturii romani ca demers de reparație morală și de justiție socială.

Khetane înseamnă „împreună” în limba romani! Khetane aduce comunitățile împreună!

Festivalul pornește de la dorința locuitorilor din Pata Rât de a avea propriul lor festival care să ofere un program cultural alcătuit după preferințele lor.

Timp de 3 zile, în perioada 12-14 august, în cadrul Khetane vor avea loc evenimente culturale: concerte, proiecții de film, prezentări de modă, dezbateri, activități pentru copii etc., toate gândite și adaptate special pentru a facilita interacțiuni sociale incluzive.

Festivalul se adresează celor peste 2000 de persoane din Pata Rât, dar și locuitorilor din Cluj. Accesul în cele trei zile de festival este gratuit. 

Khetane urmărește să întărească rolul structural al solidarității sociale în transformarea contextului socio-urban clujean. Pe lângă distracție, ne dorim ca activitățile festivalului să contribuie și la reconstrucția relațiilor sociale între cetățenii Clujului, marcate de rasism și segregare.

Poarta de intrare la festivalul Khetane a fost realizată de artiștii Kero Zen și Raw Cocu:

festival pata rat


2 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de