Social & Cultura, Important

Un absolvent al Facultății de Medicină din Cluj-Napoca are nevoie de ajutorul nostru! A fost diagnosticat cu o boală gravă

Un absolvent al Facultății de Medicină din Cluj-Napoca are nevoie de ajutorul nostru! A fost diagnosticat cu o boală gravă

Un tânăr de doar 26 de ani, absolvent al Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, are nevoie de ajutorul nostru pentru o intervenţie medicale extrem de costisitoare: aproximativ 90.000 de euro.

„Salut! Eu sunt Radu, am 26 de ani și sunt absolvent al Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, promoția 2021.

În 2020 am fost diagnosticat cu o tumoră de dimensiuni mari la nivelul coloanei vertebrale (Schwannom), care îmi comprima măduva spinării la nivel lombar și îmi provoca dureri foarte puternice.

Până în prezent am avut 2 intervenții neurochirurgicale, în 2020, respectiv 2021, operații dificile, cu sângerare abundentă și necesar de plasma sanguină. În urma acestora am rămas cu dificultăți la mers și în menținerea echilibrului, recuperate parțial prin kinetoterapie, și cu dureri permanente pentru care s-au epuizat celelalte opțiuni de tratament medicamentos, rămânând doar morfina.

În mai puțin de un an am trecut de la un tânăr sănătos și plin de viață la o persoană dependentă de ajutor și de medicație. Aceste probleme de sănătate m-au împiedicat să îmi susțin examenul de rezidențiat și să îmi urmez cariera de medic. Starea mea s-a deteriorat progresiv în ultimul an din cauza durerilor tot mai puternice, fapt ce m-a determinat să cer părerea mai multor neurochirurgi.

Cazul meu este considerat unul rar și complicat datorită prezenței a două vertebre malformate congenital și a unui singur rinichi de la naștere, din acest motiv fiind necesară o intervenție chirurgicală realizată de o echipă multidisciplinară.

Cea mai sigură variantă am găsit-o la Spitalul Universitar Balgrist din Elveția, specializat în neurochirurgia malformațiilor de coloană, unde au o experiență vastă cu cazuri mai dificile, ca al meu. Operația constă în îndepărtarea uneia dintre vertebrele malformate și stabilizarea coloanei prin fixarea vertebrelor cu tije și șuruburi. Boala mea se agravează odată cu trecerea timpului și va deveni într-un final ireversibilă. Astfel, cu fiecare zi trecută scad șansele unui tratament de succes și risc, deci ca restul vieții mele să fie umbrit de durere și neputință.

Dorința mea este de a mă opera cât mai curând, de a mă recupera și a putea să mă întorc pe drumul pe care eram in 2020, la viața mea normală.

Am mare nevoie de ajutor pentru a plăti intervenția, materialele, spitalizarea recuperarea postoperatorie și transportul, costuri ce se ridică la 90.000 euro.

Orice donație, oricât de mică și orice share public care va duce povestea mea la cât mai mulți oameni sunt de mare ajutor! Vă mulțumesc!”

Donaţii se pot face aici.Lasă un răspuns

Site creat de