Important, Social & Cultura

Un articol de sfârșit de an… care nu e despre Târgul de Crăciun

Suntem în preajma Sărbătorilor de Iarnă, iar sfârșitul de an se apropie cu pași repezi care par să ne întreacă de fiecare dată.

De această dată, n-am să vă scriu despre cât de frumos e Târgul de Crăciun sau despre ce ar trebui să însemne de fapt sărbătorile; cum că dragostea este cel mai frumos cadou și celelalte clișee pe care lumea ține să vi le amintească, acum când… “trebuie să fim mai buni”.

Anul 2017 a fost un an în care, sincer, pot să spun că “am crescut”. De bine de rău, am realizat niște lucruri care consider că pot să deschidă ochii și altor oameni, lucruri pe care, poate, le conștientizezi și nu le accepți, lucruri pe care, uneori, ai nevoie să le auzi și de la altcineva ca să știi că sunt adevărate. Și da, sunt.

Așa că, am făcut o listă nu-foarte-clișeică despre “Ce m-a învățat 2017?” și te îndemn și pe tine să faci la fel. Iar dacă nu, măcar citind, te vei regăsi, probabil, în câteva dintre cele spuse șii îți vei face cel mai fain cadou de Crăciun: puțină cunoaștere de sine.

 • Ianuarie:

Știu că e ușor să te întorci la vechile obiceiuri proaste, dar e mult mai satisfăcător să înveți din ele, nu să te supui lor. Istoria e mereu învățată mai bine atunci când se repetă.

 • Februarie:

Ești capabil de lucruri mult mai mărețe decât ai crede. Propriile gânduri pot fi înșelătoare, nu le lăsa să te păcălească. Petrece-ți zilele depășind bariere despre care nici nu știai că există.

 • Martie:

Lucrurile bune nu se întâmplă celor care stau și așteaptă. Universul nu o să ghicească ceea ce ai tu nevoie. Vrei jobu-ul ăla? Vrei să vorbești cu persoana respectivă? Fă ceva în privința asta. Sunt atâția oameni care vor să te doboare în lumea asta, nu fi și tu unul dintre ei.

 • Aprilie:

Câteodată, lucrurile nu o să iasă cum vrei tu. Câteodată, persoanele pe care ai crezut că le vrei în preajma ta, nu sunt ceea ce ai nevoie, sau poate tu nu ești ceea ce ele au nevoie. Nu o să poți controla acțiunile celorlalți oameni, dar poți controla modul în care le lași să te afecteze.

 • Mai:

Acceptă-ți tristețea. E o sursă de energie care poate fi direcționată în atât de multe direcții! Folosește-o ca să creezi ceva, să faci o schimbare în viața ta pe care o neglijai până acum. Noi, ca oameni, putem să suportăm orice durere atâta timp cât știm că are un sens.

 • Iunie:

Nu rămâne mic în fața oamenilor care nu te apreciază. Nu alerga după oameni care nu vor să îți dea din timpul lor. Nu te rezuma la a fi un simplu obicet, o jucărie, un boost de ego pentru cealaltă persoană.

 • Iulie:

Nu analiza atât de mult tot ce ți se întâmplă. Uneori, lucrurile sunt exact așa cum par a fi. Speranța este un virus care ne face să vedem încețoșat. Păstreaz-o aproape, dar nu pentru mult timp.

 • August:

Până nu înveți să apreciezi propria ta singurătate, nu vei ști dacă ai ales un om din dragoste sau pură plictiseală, din frica de a nu rămâne singur.

 • Septembrie:

Să pretinzi că nu simți nimic, ca nu ai nicio emoție nu e un lucru curajos și nici nu te protejează în niciun fel. Poate doar te ascunde de persoana care te-ar putea căuta.

 • Octombrie:

Nu înțeleg de ce oamenilor le place să complice lucrurile. De ce ar trebui să pretind că sunt intangibilă doar pentru a-ți potența curiozitatea? Viața e prea scurtă ca să ne permitem să fim subtili.

 • Noiembrie:

Acasă nu e un sentiment. Acasă e acasă, acolo unde e mama.

 • Decembrie:

Nu înceta să creezi noi momente și noi amintiri fericite, trăiește-le cât încă se întâmplă. Hai să nu lăsăm țurțurii de afară să ne înghețe vara.


Articol realizat de Joicaliuc Sebastiana


Lasă un răspuns

Site creat de