Social & Cultura, Important

Un centru de zi din judeţul Cluj a fost modernizat prin înfrățirea a două organizații JCI: Cluj și Basel

Un centru de zi din judeţul Cluj a fost modernizat prin înfrățirea a două organizații JCI: Cluj și Basel

Copiii din comuna clujeană Cămărașu au de acum parte de condiții mai bune la Centrul Multifunctional Speranța din Cămărașu, în urma unor lucrări de reabilitare a spațiului în valoare de 10.202 lei.

Lucrările au fost inițiate de JCI Cluj și JCI Basel și realizate cu sprijinul World Vision România.

Reabilitarea centrului a constat în lucrări de renovare și modernizare: zugrăvit, schimbat parchet, montat rafturi, șlefuit și vopsit zona de joacă.

Lucrările s-au realizat în perioada 22-25 iunie 2019 și au fost posibile în urma unei înfrățiri între JCI Cluj și JCI Basel. Ambele organizații sunt parte din rețeaua mondială JCI, iar acum membrii lor au avut o acțiune comună prin care s-au implicat în comunitate, s-au cunoscut și au ajutat copiii din Cămărașu.

La centrul de zi Speranța din Cămărașu au loc zilnic activități educaționale pentru copiii din comunitatea din Valea Naoiului, o zonă defavorizată din județul Cluj. Centrul are ca obiectiv reducerea abandonul școlar în rândul copiilor din comunitățile de romi.

Una dintre particularitățile JCI e internaționalismul. Suntem prezenți în peste 100 de țări din lume, dar sunt puține ocaziile în care ne întâlnim cu colegii noștri din alte țări. De obicei asta se întâmplă doar la conferințe. Mă bucur că de data aceasta a venit “internaționalismul” la noi. Experiența de a implementa un proiect împreună a fost foarte benefică pentru noi. Ne-a făcut o deosebită plăcere să ne cunoaștem în timp ce muncim pentru o asemenea cauză”, a afirmat Silvia Oprea, președintele JCI Cluj.

La rândul lor, reprezentanții JCI Basel s-au arătat încântați de modul în care s-au putut implica în acest proiect.

Am lucrat împreună o zi la Centrul Speranța din Cămărașu și sperăm că ceea ce am făcut să îmbunătățească condițiile de predare de acolo și să îi bucure pe copii. A fost o plăcere pentru mine să văd cât de mult impact creează membrii JCI Cluj, chiar și în afara proiectului nostru de înfrățire”, spune Andre Konrad, președintelele JCI Basel.

JCI Cluj are în prezent peste 60 de membri: tineri activi, profesioniști în diverse domenii și antreprenori care vor să devină mai buni în domeniul lor și în leadership, să se implice în comunitate și să producă schimbări pozitive în jurul lor.

Organizația JCI Basel a fost fondată în 1971 și este formată din peste 100 de membri activi și pasivi în Basel și mai mult de 3.000 membrii în Elveția.

Membrii JCI organizează evenimente anuale pentru tinerii antreprenori din regiunea Basel cu ajutorul instituțiilor locale.

Organizația World Vision a fost fondată în SUA in 1950. Aceasta este prezentă în România încă din 1990 și a realizat peste 150 de proiecte în 200 de comunități rurale.Lasă un răspuns

Site creat de