Uncategorized

Un clujean a devenit campion european la un concurs de frumuseţe pentru păsări

12305788 883025755126555 1833442253 n

Ovidiu Bartoş din satul Rugăşeşti, judetul Cluj, a câştigat titlul de campion european la Exposition Europeenne D’aviculture.

Clujeanul a participat la concursul international cu 10 păsări la trei varietăţi: 4 cochinchina uriaş galben, 4 cochinchina uriaş bobat şi 2 cochinchina uriaş negru. Dintre acestea, Ovidiu a ieşit campion european la cochinchina uriaş bobat cu 96 puncte din 100.

Expoziţia a început săptămâna trecută, marţi, când animalele au fost introduse în boxe. Miercuri şi joi a fost arbitrajul, iar vineri, sâmbătă şi duminică expoziţia s-a deschis pentru publicul larg.

Premiul câştigat de Bartoş a constat într-o diplomă, o medalie, o carte de specialitate şi bani. Ovidiu Bartoş nu este la prima reuşită de acest gen. Acesta a reuşit performante foarte bune şi în anii trecuţi după ce participat la concursuri judeţene şi naţionale, unde a ieşit pe primul loc cu păsările crescute şi îngrijite chiar de el.

Competiţia internaţională destinată crescătorilor de animale şi păsări de rasă s-a desfăşurat la Metz în Franţa şi a cuprins un număr de peste 40.000 de animale din 24 de ţări ale Uniunii Europene. Rasele care au participat au fost din următoarele categorii: păsări, porumbei, iepuri, păsări exotice, cobai, rate şi gâşte.Lasă un răspuns

Site creat de