Social & Cultura, Important

Un copil de 8 ani, lovit mortal de o maşină în judeţul Cluj, salvează viaţa altor trei copii

copil camarasu donat organe

Un copil de 8 ani, lovit mortal de o maşină în localitatea Cămăraşu din judeţul Cluj, a salvat viaţa altor trei copii.

Părinţii acestuia au decis să îi doneze organele altor copii ale căror viaţă depindea de un transplant.

La Cluj, un accident rutier a frânt, brusc, viața unui copilaș de doar 8 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, puterea de a dărui altor semeni acel bob de rouă care descoperă zorii unui nou început, care șterge coşmarul nopţilor de suferinţă, este un gest suprem.

Cu profesionalism şi responsabilitate, echipa de coordonare a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj Napoca (Dr. Remus Babici – coordonator transplant, Dr. Nicoleta Dărăban – kdp) a încheiat una din cele mai sensibile etape ale luptei pentru viață.

Datorită acestui înger, doi copii, de 9 ani și de 12 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Un alt copil va fi salvat prin transplant de ficat la University Hospital Regensburg. Medici români şi străini şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar.

Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Sperăm că vor găsi alinarea la gândul că alţi 3 copii vor putea zâmbi.

DA pentru VIAŢĂ!”, a transmis Agenţia Naţională de Transplant.

Accidentul a avut loc pe 31 ianuarie în localitatea Cămăraşu din judeţul Cluj. Copilul de 8 ani şi fratele lui mai mare au fost loviţi de o maşină. Iniţial, aceasta a intrat în coliziune cu un alt autoturism.Lasă un răspuns

Site creat de