Social & Cultura

Un cor de copii din Cluj l-a colindat pe Papa Francisc

cor de copii din Cluj l-a colindat pe Papa Francisc

Pentru prima dată în istorie, un cor de copii din România l-a colindat pe Papa Francisc. Este vorba de Corul Allegria, din Parohia Greco-Catolică Andrei Mure­șanu din Cluj-Napoca.

Corul format din 76 de clujeni, conduși de preoții Mircea Marțian și Florin Isac, precum și de diaconul Claudiu Tuțu, au ajuns la prima oră în Piața Sfântul Petru din Roma și au fost așezați în primele rânduri destinate pelerinilor care vin să îl vadă pe Sfântul Părinte la audiența generală.

Acestia au fost salutați de Papa Francisc, care a venit la audiența generală, iar în drum spre tronul său, instalat în fața Catedralei Sfântul Petru, l-a luat în brațe și l-a sărutat pe un copil de trei ani și patru luni din Cluj, Alexandru Isac, care a venit la Roma împreună cu tatăl său, care este preot vicar al parohiei clujene.

La finalul audienței generale, Papa s-a îndreptat spre pelerinii din Cluj, care i-au cântat ”Colo sus”, ”De Crăciun, copiii cântă” și ”Inima va cânta”, versiunea românească a cântecului de Crăciun ”Jingle bells”, melodie care i-a antrenat și pe ceilalți pelerini aflați în piață.

sursa: RomaniaLibera.roLasă un răspuns

Site creat de