Politic, Important

Un deputat clujean vrea să interzică ambarcaţiunile pe lacul Tarniţa

Un deputat clujean vrea să interzică ambarcaţiunile pe lacul Tarniţa

Deputatul independent Adrian Dohotaru a anunţat că doreşte să iniţieze o lege care să interzică ambarcaţiunile pe lacul Tarniţa de lângă Cluj-Napoca.

Reprezentantul Clujului în Parlamentul României spune că pontoanele cu motor, skijet-urile și bărcile poluează apa care ajunge la robinetele clujenilor.

Nesimțiților, distrugeți Tarnița! E plin de pontoane cu motor, skyjeturi și bărci, mai nou și hidroavioane, care poluează lacul Tarnița, apa de unde bem. Gardurile ilegale blochează accesul la apă. Fac o sesizare privind amendarea tuturor nesimțiților care au pus gard la apă, fără autorizație, la sub 15 metri de apă, ceea ce legea interzice.

Fac o lege care interzice ambarcațiunile motorizate în lacul Tarnița. Am fost și azi, ne-am întors mai repede din cauza zgomotului și ceea ce părea a fi 💩 în lac. Sper să am susținerea tuturor parlamentarilor clujeni ca să redăm Tarnița clujenilor, nu ghiolbanilor care împuțesc lacul„, a transmis deputatul clujean.

De asemenea, în perioada 31 august – 1 septembrie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică Cluj, în colaborare cu poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca şi cu sprijinul inspectorilor din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa şi al lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, au acţionat pe Lacul Tarniţa în vederea prevenirii activităţilor ilicite în domeniul transportului naval, pescuitului, acvaculturii, precum și pentru protecţia mediului și prevenirea delictelor silvice.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate 22 de ambarcaţiuni şi au fost legitimate 24 de persoane.

De asemenea, au fost întocmite 12 note de constatare în conformitate cu prevederile Legii 107/1996 – Legea Apelor, privind executarea sau punerea în funcţiune de lucrări construite pe ape sau care au legătură cu apele, precum şi modificarea sau extinderea acestora fără aviz/autorizaţie de gospodărire a apelor.3 Comments

 1. Tovarasu’ comunist Dohotaru a avut brusc o revelatie… Cum se apropie alegerile, cum o da in populisme. In 3 ani de mandat, n-a avut o asemenea chemare? Nu e deloc credibil. Vrea doar voturi sa mai frece menta in parlament.

  1. Sunt deacord cu tine.
   Ce zice el ca vrea sa faca este cu 2 taisuri.
   In primul rand argumentele sale sunt reale si pun in pericol viata si sanatatea noastra.
   Pe urma faptul de interzicere va duce la oprirea divertismentului ce se va simti in turismul din zona , cabanele se vor ieftini si vor fi abandonate , investirorii se vor retrage .

Lasă un răspuns

Site creat de