Liceu, Important

Un elev din Cluj a primit Premiul de excelentă în educaţie 2016

Nechita Sebastian

În cadrul Galei Excelenţei Clujene 2016, Nechita Sebastian, a primit distincţia ,,Premiul de Excelentă în Educaţie 2016”, într-o festivitate dedicată celor 221 de elevi care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade şi concursuri şcolare.

 

Elevii au urcat rând pe rând pe scenă pentru a-şi ridica diplomele şi premiile în bani asigurate de Consiliul Judeţean Cluj – 30 de elevi care au obţinut premii internaţionale şi au activat în loturile naţionale, 44 de elevi cu premii I, 35 cu premii II, 39 de elevi cu premii III, 55 de elevi au obţinut anul trecut menţiuni şi 17 medalii.

Nechita Sebastian a reuşit în anul şcolar 2015-2016, ca elev în clasa a XII-a al Liceului de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca să obţină nu mai puţin de 4 premii naţionale şi internaţionale dintre care cea mai înaltă distincţie a fost Medalia de Bronz obţinută la Olimpiada Internaţională de Informatică.

Într-un moment aparte, au fost premiaţi în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie şi cei 6 elevi clujeni care au reuşit performanţa de a obţine media 10 la examenele naţionale din vara lui 2016, conform Ordinului de ministru cu nr. 5166 din 2016 privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10.

Premiile le-au fost înmânate elevilor de reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Gheorghe Vuscan, respectiv de inspectorul şcolar general, Valentin Claudiu Cuibus. Cu media 10 la Evaluarea Naţională au fost felicitaţi elevii Maria Moldovan şi Meda Cristina Titu de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, respectiv Ionuţ Florin Bratu şi Ioana Ventel de la Şcoală Gimnaziala „Avram Iancu” Turda, iar cu media 10 la Bacalaureat au fost premiaţi Raul Bogdan Oltean, absolvent al Colegiului Naţional „George Bariţiu” şi Radu Andreescu, absolvent al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.
Elevii clujeni au primit distincţia de ,,Excelentă în educaţie” într-o gală festivă, unde au fost onoraţi cu prezenţa de IPS Mitropolitul Clujului Andrei, de prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuscan, de rectorul USAMV, Cornel Catoi, iar din partea Eparhiei de Cluj-Gherla de preotul Furtuna Marius Grigore, consilier pe probleme de învăţământ al PS episcop Florin Crihalmeanu. Partenerul evenimentului, Consiliul Judeţean Cluj a fost reprezentat de Marius Mânzat, vice-preşedintele CJ.



Lasă un răspuns

Site creat de