Social & Cultura, Uncategorized

Un lector din Cluj-Napoca, premiat la “Oscarurile Inventicii" (FOTO)

flaviu turcu premiat www.cluju.ro oscarurile inventicii

Flaviu Turcu, lector în cadrul Universităţii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca la catedra de Fizică Biomoleculară a Facultății de Fizică a câştigat premiul R&D100 Awards. Gala respectivă, cunoscută ca şi “Oscarurile Inventicii”, îi premiază de 53 de ani pe inventatorii produselor tehnologice de top.

Clujeanul Flaviu Turcu a fost premiat pentru dezvoltarea tehnologiei RMN, pentru caracterizarea şi evaluarea eficienţei stocării gazelor cu efect de seră (dioxid de carbon în principal) în subteran. Este pentru prima dată, când un român, membru al unei echipe de cercetare de la laboratorul Naţional Pacific Northwest (Richland WA), al Departamentului Energiei din Statele Unite ale Americii, a fost recompensat cu premiul R&D100 Awards.

Cunoscute iniţial (1963) drept premiile “Industrial Research 100s” cele 100 de premii anuale sunt acordate tehnologiilor revoluţionare care ajung să îmbunătăţească viaţa omului. În peste o jumătate de secol au fost premiate tehnologii revoluţionare, dintre care amintim Automated Teller Machine – ATM (1973), Halogen Lamp (1974), Fax Machine (1975), Liquid Crystals Display – LCD (1980) sau Taxol anticancer drug(1993).Lasă un răspuns

Site creat de