Timp liber, Important

Un nou festival. Cluj Coffee Festival – eveniment pentru iubitorii de cafea

Cluj Coffee Festival

Începutul lunii septembrie vine cu un nou festival la Cluj. Este vorba de Cluj Coffee Festival organizat de Asociația de Cafea de Specialitate la Impact Hub în perioada 8-10 septembrie.

În cadrul festivalului o să se desfășoare şi două campionate: Campionatul Național de Barista și Campionatul Naţional de Roasting. Câştigătorii vor reprezenta România la Campionatele Mondiale din Seul (Barista), respectiv Guangzhou (Roasting) la finalul anului 2017.

Ce ne dorim este să promovăm produse de calitate, să promovăm meseria de barista, să adunăm companiile în industrie sub aceasi umbrelă; un eveniment care să celebreze cafeaua, pe cei care o prepara şi pe cei care o consumă.  Eu datorită cafelei călătoresc foarte mult în toată lumea şi atunci mi-am dorit să avem şi noi în România un astfel de festival. Am început cu Bucureştiul, care la a doua ediţie a avut un success fulminant, neaşteptat nici pentru mine. De aceea, cochetăm cu ideea de a face ceva în Cluj, care este un oraş cu o comunitate a cafelei destul de importantă” a declarat pentru cluju.ro Silvia Constantin – coordonator SCA România.

Intrarea  în cadrul Cluj Coffee Festival este liberă, iar pe parcursul celor 3 zile vor avea loc diferite concursuri pentru participanți, standuri cu produse pe bază de cafea, ceai, prăjituri și numeroase activităţi.


Articol realizat de Ionuț Zăgrean


Lasă un răspuns

Site creat de