Din Oras, Important

Un nou parc în Cluj-Napoca | Valoarea lucrărilor se ridică la aproape 17 milioane de lei

parc armatura cluj

Un nou parc se modernizează și extinde cu infrastructură pietonală și ciclistică.

Primăria Cluj-Napoca a câștigat definitiv în instanță adjudecarea licitației pentru realizarea acestui obiectiv.

Urmează să fie semnat contractul pentru execuția lucrărilor, cu o valoare de 16.745.421,91 lei cu TVA.

„Inițial, decizia comisiei de evaluare a fost contestată la CNSC, însă contestația a fost respinsă.

Ulterior, contestatarul a făcut plângere împotriva deciziei CNSC dar și Curtea de Apel Cluj a respins acțiunea.

Prin urmare, contractul pentru execuția lucrărilor va fi semnat cu ofertantul câștigător desemnat de către comisia de evaluare.

Proiectul pe fonduri europene presupune revitalizarea culoarului de mobilitate verde-albastru aferent Someşului – în zona Parcului Armătura – modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, realizarea unui podeţ pietonal şi velo peste pârâul Nadăş, amplasare mobilier urban și rasteluri de biciclete, plantare arbori, sistem de iluminat modern și reabilitarea bazei sportive.

Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș

Investim resursele necesare pentru a crea și revitaliza peste 190 ha de spații verzi în Cluj-Napoca, iar Parcul Armătura este un proiect important din acest program.

De asemenea, până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%.

Modernizarea Parcului Armătura face parte din amplul proiect „Rethinking Someș”, prin care malurile Someșului vor fi revitalizate în urma unui concurs internațional de soluții„, au transmis autorităţile din Cluj.

Un nou parc în Cluj-Napoca


Lasă un răspuns

Site creat de