Social & Cultura

Un pat de calitate poate fi benefic pentru sănătatea dvs. generală

lenjerie pat bumbac organic

Capacitatea de a avea un somn liniștit și suficient de lung în pat va avea un efect atât instantaneu, cât și pe termen lung asupra bunăstării dumneavoastră. Cu toate acestea, una dintre cele mai mari probleme care afectează această capacitate este reprezentată de paturi de dormitor sau saltelele vechi, incomode sau deteriorate pe care mulți dintre noi încă mai dormim.

Dacă începeți să uitați când v-ați cumpărat salteaua, ar putea fi timpul să o aruncați pe cea veche și să investiți într-o saltea sau un pat de înaltă calitate, pentru a vă îmbunătăți sănătatea generală.

Iată câteva dintre afecțiunile pe care le-ar putea provoca un pat sau o saltea nepotrivită:

Sforăitul

Sforăitul este cauzat atunci când pasajul superior al căilor respiratorii chiar în partea din spate a gurii devine parțial restricționat. Cel mai bun mod de a preveni sforăitul este să vă mențineți capul și corpul bine sprijinite în timp ce dormiți în pat. Atunci când saltelele îmbătrânesc, acestea se încovoaie pe măsură ce arcurile încep să se lase, se încarcă cu ani de praf și transpirație și își pierd fermitatea inițială. O saltea nouă, cu o fermitate medie, vă va menține coloana vertebrală bine aliniată și vă va distribui uniform greutatea corpului. Toate acestea vă vor ajuta să preveniți sforăitul.

Alergii

Saltelele vechi riscă să devină un refugiu pentru alergeni, transpirație și praf care declanșează alergii. Alergiile cauzează congestie și umflături în gât, perturbându-vă somnul și pot duce la sforăit. O saltea veche încărcată cu praf poate avea un impact negativ asupra celor care suferă de astm și poate cauza agravarea simptomelor. Praful, transpirația și alergenii sunt unul dintre principalele motive pentru care se recomandă ca saltelele să fie schimbate la fiecare 6 sau 8 ani.

Somnolență

Cu cât vă simțiți mai puțin confortabil în pat în timp ce încercați să dormiți, cu atât mai mare este șansa ca acel somn să fie perturbat pe parcursul nopții. Lipsa unui somn bun și netulburat afectează negativ partea din creierul dumneavoastră care controlează viteza și precizia. De asemenea, vă poate afecta capacitatea de a reține informații a doua zi, de a vă forma idei noi și chiar de a aduna cunoștințe din diferite părți ale creierului.

Creștere în greutate

Credeți sau nu, cantitatea și calitatea somnului pe care îl aveți în pat pot avea un impact asupra greutății dumneavoastră. Somnolența duce adesea la neglijarea exercițiilor fizice regulate și a gătitului sănătos, ceea ce va avea un impact direct asupra sănătății dvs. fizice. Studiile au confirmat faptul că, atunci când nu dormiți suficient, nivelul de leptină (care joacă un rol cheie în a vă face să vă simțiți sătul) scade. Așadar, atunci când sunteți obosit, credeți că vă e încă foame, ceea ce vă face să începeți să poftiți la alimente bogate în grăsimi și calorii.

La ce să vă uitați când căutați o saltea nouă de calitate

Începeți cu un suport bun

Cele mai bune saltele vă mențin corpul bine susținut, fără disconfort sau presiune pe șolduri, umeri, cutia toracică sau glezne. O saltea de calitate se va adapta la curbura coloanei vertebrale, menținând-o bine aliniată cu restul corpului și vă va distribui greutatea corpului pe întreaga structură. Toate acestea vă vor ajuta să vă bucurați de un somn bun. Alegeti doar paturi dormitor confortabile!

Asigurați-vă că salteaua se potrivește nevoilor dumneavoastră individuale

Când vine vorba de saltele, o mărime unică nu se potrivește tuturor. Există acum mai multe tipuri de saltele care oferă o serie de beneficii în funcție de nevoile dvs. exacte de susținere. Întrebați un expert despre saltelele cu arcuri în buzunar, spumă cu memorie, latex și arcuri elicoidale pentru a vă asigura că obțineți sprijinul de care aveți nevoie în timpul somnului și nu uitați să faceți un compromis, dacă veți împărți patul cu un partener.

Saltele în beneficiul sănătății

Există o mare varietate de saltele care pot ajuta în cazul unor probleme specifice de somn. Pentru cei care suferă de transpirații nocturne, astm, alergii, eczeme sau pur și simplu au un somn foarte ușor, o saltea terapeutică vă va ajuta să aveți un somn corespunzător. Dacă dvs. sau o persoană dragă suferiți de probleme de mobilitate, dureri de spate, dureri de articulații, circulație sanguină deficitară sau insomnie, un pat reglabil vă poate oferi o soluție pentru a avea un somn bun.Lasă un răspuns

Site creat de