Social & Cultura

Un român a câștigat turneul internațional PGL Spring Tavern Tales 2016

ecce951e 7743 421c a025 c8322713942d

Marius Gabriel Nistor, cunoscut în mediile româneşti de gaming sub numele de “xTracKyStyLe”, în vârstă de 19 ani, din Pitești, este campionul turneului internațional de Hearthstone PGL Spring Tavern Tales 2016, dotat cu premii totale de 25.000 de dolari.

Din cei 32 de jucători europeni calificați în play off-ul turneului de Hearthstone, desfășurat în acest week-end, cinci au fost români, iar doi, Marius Gabriel “xTracKyStyLe” Nistor și Ștefan “Moody” Marinescu, au ajuns în finala disputată ieri noapte. Sub privirile a peste 40.000 de vieweri care au urmărit finala pe twitch.tv, cei doi finalişti au demonstrat încă o dată excepţionalul potențial al României în sporturile electronice.

LDeși mai cunoscut și mai experimentat decât adversarul său, Ștefan “Moody” Marinescu a fost învins în finală de tânărul Marius Gabriel “xTracKyStyLe” Nistor, cu scorul de 3-2, după o serie de meciuri echilibrate.

Pentru campionul PGL Spring Tavern Tales 2016 a fost primul mare turneu la care a participat, iar norocul a fost de partea lui, deoarece el fusese eliminat în calificări de un jucător din Ungaria. Cum acesta a renunțat, neputând să ajungă la București, locul său a fost luat de Marius Gabriel “xTracKyStyLe” Nistor.

Trofeul, însoțit de marele premiu de 8.000 de dolari, la care se adaugă cele 15 puncte HCT, îl plasează pe piteșteanul de 19 ani în clasamentul mondial al jucătorilor de Hearthstone, alături de alți români precum Radu ”Rdu” Dima și învingătorul de anul trecut, Andrei ”Hannballz2” Militaru.

Vicecampionul Ștefan “Moody” Marinescu a câștigat un premiu de 4000 de dolari și 10 puncte HCT.

Vizibil emoționat de propria performanță, Marius Gabriel “xTracKyStyLe” Nistor a declarat că acest turneu este începutul unei cariere pe care și-o dorește în esports, iar la următoarea ediție PGL Tavern Tales, găzduită de DreamHack Bucharest 2016, va lupta să-și păstreze titlul.

Turneul PGL Spring Tavern Tales 2016 a avut parte și de comentatori celebri: Jakub „Lothar” Szylguski, Marcin “Gnimsh” Filipowicz și Alex ‘Raven’ Baguley.

Iar pentru că jucătorii români dovedesc că au talent în esports, PGL a creat un campionat dedicat exclusiv românilor și moldovenilor, cu turnee de CS:GO, Dota 2 și LoL. Înscrierile în Divizia PGL sunt în desfășurare, pe www.pgl.ro, iar meciurile încep din 2 martie 2016.


 

PGL are o experiență de 13 ani în organizarea evenimentelor naționale și internaționale de eSports. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și IeSF World Championship. În 2015,PGL a organizat, printre altele, două sezoane pentru propria ligă internațională de CS:GO și două ediții DreamHack (București și Cluj-Napoca).

PGL organizează din 2012 festivalurile DreamHack la nivel național, reușind la cea de-a 6-a ediție să găzduiască la Cluj-Napoca un turneu Major de CS:GO, România alăturându-se astfel Germaniei, Suediei și Poloniei ca țară organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

 Lasă un răspuns

Site creat de