Social & Cultura

Un simplu autor sau mesager al unui Dumnezeu? – Află cine este creatorul seriei de volume „Conversaţii cu Dumnezeu, Un dialog neobişnuit”

carte conversatii cu dumnezeu

Titlul volumelor “Conversaţii cu Dumnezeu – Un dialog neobişnuit” însumează întreg conţinutul acestora. Această serie este un fel de jurnal sau de înregistrări “în cuvinte” ale conversaţiilor purtate de autor, Neale Donald Walsch, cu o fiinţă pe care acesta o numeşte Dumnezeu. Autorul este binecunoscut în România, întocmai datorită acestei serii de volume, precum şi a prelegerilor sale video disponibile online.

conversatii cu dumnezeu

Seria de volume Conversaţii cu Dumnezeu cuprinde experienţa, puterea şi speranţa autorului. Aceste principii sunt dezvoltate în urma unei istorii personale precare, condusă de o gândire întortocheată la care însuşi autorul face deseori referire. Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu acest scriitor, vom reaminti întocmai informaţiile care se regăsesc pe site-ul acestuia.

Neale Donald Walsh este un mesager spiritual, al timpurilor noastre moderne

Cuvintele sale continuă să atingă oameni din întreaga lume, într-o manieră profundă. Atractivitatea cărţilor sale se datorează în primul rând sustragerii conceptelor sale din dogma religiilor. Acesta îşi cunoaşte Dumnezeul personal, iar rândurile scrise în seria de cărţi Conversaţii cu Dumnezeu sunt rezultatul legăturii sale cu acesta. Totuşi, dovedind un interes timpuriu pentru religie, autorul acestor volume îşi construieşte o conexiune personală cu Dumnezeu, conexiune ce este profund asociată cu spiritualitatea.

Exista un Dumnezeu personal? Autorul Neale Walsch propune ca da, odata cu eliberarea sa spirituala

Putem intui, în acest sens, că autorul îşi construieşte dimensiunea cea mai importantă a fiinţei umane, latura spirituală, ca rezultat al unui istoric zbuciumat şi încurcat în cutumele neobişnuite ale vieţii. Neale Walsch ajunsese să fie om al străzii. În cuvintele autorului, folosite ca modalitate de clarificare a istoricului său, acesta se expune cu deosebită sinceritate:

Am rămas fără adăpost după ce am supravieţuit unui accident de maşină în care mi-am rupt gâtul. Mă despărţisem şi divorţasem de soţia mea şi mi-am întreţinut copiii cât de bine am putut. Când am aflat că am gâtul rupt, mi s-a dat un guler Philadelphia, un dispozitiv de protecţie pentru a-mi susţine gâtul, pe care l-am purtat vreo douăzeci de luni. Nu mi s-a permis să fac niciun fel de efort şi astfel am rămas fără muncă. Nici măcar nu mă puteam angaja la vreun supermarket ca om care pune cumpărăturile clienţilor în pungi.

Beneficiile din partea statului pentru un bărbat singur, fiind foarte mici, s-au epuizat foarte repede şi, astfel, am rămas fără adăpost. Mi s-a oferit un cort şi un sac de dormit şi am găsit un camping unde să pot locui o vreme. Aveam în minte doar: „Ei bine, voi fi aici câteva săptămâni, dar voi ieşi din asta. Voi găsi un loc de muncă – trebuie să pot face ceva – şi voi obţine un ajutor, oricât de mic, şi o voi lua de la capăt”.

Conform biografiei sale, Neale Donald Walsch şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii sale dezvoltându-se profesional, dar căutarea sensului existenţei sale, din punct de vedere spiritual, a început cu mult timp înainte de celebrele sale conversaţii cu Dumnezeu. Această colecţie a fost tradusă în 34 de limbi, schimbând viaţa a milioane de vieţi şi inspirând oamenii să genereze schimbări majore în viaţa lor de zi cu zi.

Photo by Mindvalley on UnsplashLasă un răspuns

Site creat de