Din Oras, Important

Un spital din Cluj va fi dotat cu 18 echipamente medicale moderne, cumpărate din fonduri europeni

Leon Daniello

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello din Cluj – Napoca va fi echipat cu 18 echipamente medicale moderne, cumpărate din fonduri europene.

Concret, cele 18 echipamente sunt: un aparat de radiologie digitală, un ecovideobronhoscop, două videobronhoscoape, un bodypletismograf și un aparat destinat ergospirometriei.

Totodată, instituția spitalicească va beneficia și de un turn de laparoscopie (toracoscopie), două lămpi scialitice cu doi sateliți destinate sălilor de operație, o masă de operație mobilă electromecanică seria 5000, doi analizori de gaze și ioni și șase monitoare funcții vitale.

Necesitatea acestor aparaturi este justificată de faptul că, în prezent, ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie nu dispune de bodypletismograful necesar pentru diagnosticarea completă a pacienților cu boli respiratorii restrictive, de ergospirometrul util în diagnosticarea afecțiunilor de dinamică respiratorie induse de efort, instituției spitalicești lipsindu-i și analizorii de gaze și ioni, necesari pentru a efectua o analiză sanguină a gazelor la nivel arterial.

În ceea ce privește celelalte echipamente, investiția este mai mult decât necesară întrucât cele existente sunt insuficiente, vechi, uzate și nu mai sunt la fel de eficiente din punct de vedere tehnic.

Finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Obiectivul Specific 8.1 – Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate „Operațiunea A – Ambulatorii”, proiectul are o valoare totală de 4.231.759 de lei, din care 4.147.123,82 lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă solicitată, iar contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj este de 84.635,18 lei.Lasă un răspuns

Site creat de