De Vazut

Un startup fondat de clujeanul Adrian Mureşan a fost cumpărat de cea mai mare platformă de printing 3D din lume

Adrian Mureşan

3D Hubs, cea mai importantă platforma dedicată printării 3D din lume, cu sediul în Amsterdam, a anunţat ieri că a cumpărat Printivate, startup-ul românesc fondat de clujeanul Adrian Mureşan.

Printivate, startup fondat de Adrian Muresan (31 de ani), s-a alaturat primului program Spherik Accelerator in iarna lui 2014, cu obiectivul de a dezvolta un produs unic, pentru optimizarea printarii 3D. In timpul programului Spherik, cu suportul mentorilor, Muresan a reusit sa  creeze o tehnologie inovatoare, ce reduce timpul si materia prima necesare printarii cu pana la 65%.

Cea mai mare satisfactie pentru mine este faptul ca acum avem suportul unui partener puternic, ce ne va ajuta sa ajungem la milioane de oameni din intrega lume, ajutand centrele de printare 3D sa isi automatizeze fluxul de lucru si sa satisfaca nevoile clientilor mult mai eficient„, a declarat Adrian Muresan,  fondatorul Printivate, pentru startupcafe.ro.

Printarea 3D este o tehnologie care are puterea de a schimba lumea, creand noi oportunitati in domenii precum  arhitectura, arta, design de produs sau medicina. Prin intermediul ei se poate crea, de la o jucarie unicat, la o proteza personalizata pentru o persoana cu handicap. In spatele acestei tehnologii revolutionare se afla calcule complexe, absolut necesare astfel incat computerele sa inteleaga cum ar trebui sa arate design-ul 3D in lumea reala.

Adrian Muresan isi va duce mai departe pasiunea, in calitate de Research and Development Lead la 3D Hubs, in Amsterdam.Lasă un răspuns

Site creat de