De Vazut

Un terapeut de cupluri dezvaluie care e cea mai importanta calitate pe care trebuie sa o cauti intr-un partener

relatie iubiti

Cu privire la serviciile matrimoniale old-school, cum ar fi OKCupid, raspundeti la o serie de intrebari pentru a va gasi jumatatea. Pe Tender, lucrati la o combinatie de imagini dragute si o descriere in cateva fraze.

Aceste platforme, nu ajung la ceea ce terapeutul pentru cupluri Peter Pearson numeste “Holy Grail” al relatiilor: sa gasesti pe cineva care impartaseste aceleasi valori fundamentale ca si tine. Valorile fundamentale sunt mult mai importante decat “chimia” pe care o simti cand intalnesti pe cineva care iti impartaseste aceasta atractie fizica. El spune ca aceste atractii hormonale vor disparea cu timpul, insa aceste valori comune se vor mentine.

“Oamenii nu isi negociaza valorile” spune Pearson, care este fondator, impreuna cu sotia sa Ellyn Bader, al Institutului pentru Cupluri din Menlo Park, California.

Iti poti negocia interesele”, spune el, “dar nu si valorile”.

Daca unul dintre dumneavoastra vrea sa isi petreaca weekend-urile  facand drumetii prin paduri, iar celalalt vrea sa petreaca toata noaptea, acest lucru se poate transforma intr-un compromis din partea unuia dintre dumneavoastra.

Pearson isi amineste de un cuplu – el lucra intr-un atelier de lucru: era chiropractor si facea o multime de bani, iar ea ducea o viata simpla.

El a construit aceasta casa imensa, care a intrecut o mare perspectiva” , spune Pearson, “iar ea nu a vrut sa cheltuie bani pe aceasta risipitoare investitie. Ea a avut atat de mult dispret fata de aceasta casa de vis – aici apare aceasta coliziune de valori, greu de compromis.

De aceea e important sa pui intrebari bune, sa fii curios (si cine nu e?) . Intreaba orice.  Intreaba despre atitudinea persoanei respective cu privire la cresterea personala, despre valorile care le promoveaza.

Daca esti cu cineva care nu impartaseste aceleasi valori ca si tine, reflecta putin asupra acestui fapt.

“Nu va functiona” spune Pearson. “Tot ce e mic, va creste in proportii uriase” .

sursa: Tech InsiderLasă un răspuns

Site creat de