Uncategorized

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită și la Cluj-Napoca (FOTO)

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită și la Cluj-Napoca (FOTO)

Primăria Cluj-Napoca si Instituția Prefectului – Județul Cluj a organizat un program special pentru clujeni, cu ocazia aniversării a 157 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Evenimentele au început de la ora 12.30, cu o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul organizat de Instituția Prefectului – Județul Cluj a cuprins prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă; intonarea Imnului Național al României; oficierea serviciului religios; defilarea gărzii de onoare.

De la ora 16.00, în Piaţa Unirii, clujenii au putut asista la un spectacol folcloric, susţinut de următorii interpreţi: Ioana Şteţco, Ionuţ Koblicska, Vlăduţa Lupău, Silviu Adrian Popa, Lucia Potra, Ansamblul folcloric „Dor Transilvan”, Amalia Chiper, Felix Gălan, Ioan Dordoi, Adriana Anghel, Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Purdea Someş. Spectacolul a fost acompaniat de Orchestra „Regal Transilvan”.

Programul dedicat Zilei de 24 Ianuarie s-a încheiat cu un spectacol de artificii. Acesta a fost programat de la ora 20.00, în Piaţa Unirii.

De asemenea, pe tot parcursul zilei de 24 Ianuarie, intrarea pe patinoarul amenajat în Piaţa Unirii, a fost liberă.

*Daca aveti fotografii de la evenimentele organizate astazi ni le puteti trimite pe adresa de email contact@cluju.ro

sursa foto: Divizia 4 Infanterie „Gemina”

 

 Lasă un răspuns

Site creat de