Uncategorized

Unirea Principatelor Române la Cluj: Concerte, foc de artificii şi intrare liberă la patinoar

Revelion 2018

ACTUALIZARE 24 Ianuarie: Click aici – Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită și la Cluj-Napoca (FOTO)


 

Primăria Cluj-Napoca organizează un program special pentru clujeni, cu ocazia aniversării a 157 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

Evenimentele vor începe duminică, 24 ianuarie, de la ora 16.00, în Piaţa Unirii, cu un spectacol folcloric, susţinut de următorii interpreţi: Ioana Şteţco, Ionuţ Koblicska, Vlăduţa Lupău, Silviu Adrian Popa, Lucia Potra, Ansamblul folcloric „Dor Transilvan”, Amalia Chiper, Felix Gălan, Ioan Dordoi, Adriana Anghel, Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Purdea Someş. Spectacolul va fi acompaniat de Orchestra „Regal Transilvan”.

Programul dedicat Zilei de 24 Ianuarie se va încheia cu un spectacol de artificii. Acesta este programat de la ora 20.00, în Piaţa Unirii.

De asemenea, precizăm faptul că pe tot parcursul acestei zile, intrarea pe patinoarul amenajat în Piaţa Unirii, va fi liberă, de la următoarele ore: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.30 și 20.30.

De la ora 12.30, va avea loc o Ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, eveniment organizat de Instituția Prefectului – Județul Cluj. Acesta va cuprinde: prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă; intonarea Imnului Național al României; oficierea serviciului religios; defilarea gărzii de onoare.


Restricţii de circulaţie pentru duminică, 24 ianuarie

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunţă instituirea unor restricţii de circulaţie pentru ziua de duminică, 24 ianuarie 2016,  între orele 20.00 – 20.15, pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentelor prilejuite de ,,Ziua Unirii Principatelor Române”. Restricțiile de  circulație vor fi instituite pe traseul: str. Napoca – Piața Unirii – B-dul Eroilor, strada Regele Ferdinand (pe sensul de mers de la intersecția străzii Gh. Barițiu până la intersecția cu B-dul 21 Decembrie 1989). Traficul de la intersecția B-dului 21 Decembrie 1989 cu Piața Unirii va fi deviat pe strada Regele Ferdinand.

Cu ocazia evenimentelor care vor avea loc duminică, 24 ianuarie 2016, parcarea cu bariere din Piața Unirii va fi închisă de sâmbătă, 23 ianuarie, ora 22.00, până luni, 25 ianuarie, ora 02.00.

Facem un apel clujenilor să dea dovadă de înţelegere în perioada menţionată şi să se conformeze reglementărilor de circulaţie.Site creat de