Studentie, Important

Universitatea Europeană de Tehnologie – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, membru al proiectului selecționat de Comisia Europeană

Universitatea Europeană de Tehnologie - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, membru al proiectului selecționat de Comisia Europeană

Consorțiul «Universitatea Europeană de Tehnologie – EUt+», din care face parte și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), este unul dintre cele 24 de consorții selectate, după cea de-a doua competiție de proiecte pilot ce vizează crearea Universităților Europene.

Această inițiativă de succes a celor opt universități membre ale consorțiului, pune bazele unui model nou de colaborare ce va revoluționa calitatea și competitivitatea învățământului superior tehnic european.

Un prim moment de referință în crearea EUt+ a fost marcat în 4 februarie 2020, la UTCN, prin semnarea unui “Memorandum of Understanding”, de către rectorii și reprezentanții oficiali ai universităților din consorțiu, document ce a pus bazele viitoarei universități europene.

Cei opt parteneri ai consorțiului universitar EUt+ sunt:

* Hochschule Darmstadt, University of Applied Sciences (Germania)

* Rīgas Tehniskā universitāte (Letonia)

* Technological University Dublin (Irlanda)

* Технически университет София, Technical University of Sofia (Bulgaria)

* Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Cyprus University of Technology (Cipru)

* Universidad Politécnica de Cartagena (Spania)

* Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (România)

* Université de Technologie de Troyes (Franța)

Consorțiul EUt+  este constituit în jurul unei viziuni comune a cărei pilon central este definit conform motto-ului adoptat:  «Think human first».

consortiu universitati de tehnologie europa

În fiecare universitate partener din cadrul consorțiului EUt+,  studenții sunt  puternic implicați în dezvoltarea conceptului de Universitate Europeană de Tehnologie. În urma celor două întâlniri oficiale ale consorțiului, de la Darmstadt și de la Cluj-Napoca, schimburile și dezbaterile de idei s-au concretizat prin semnarea unei declarații oficiale comune a reprezentanților studenților din EUt+, privind implicarea și rolul lor în dezvoltarea Universității Europene de Tehnologie.

Fiecare consorțiu selectat în cadrul inițiativei Universități Europene va primi o finanțare de până la 5 milioane euro din programul ERASMUS+ si până la 2 milioane euro, din programul Horizon 2020, pentru cei trei ani de implementare.

Universitatea Europeană de Tehnologie EUt+ marchează o nouă etapă în dezvoltarea alianței universitare transnaționale ce va contribui din plin la configurarea în viitor a învățământului superior european.Lasă un răspuns

Site creat de