Uncategorized

Universitatea Tehnică Cluj a câştigat un proiect european de 1 milion de euro

Universitatea Tehnică Cluj proiect de 1 milion de euro imprimanta 3D autoturisme

Astăzi a avut loc deschiderea oficială a proiectului AMaTUC – Horizon 2020 (Additive Manufacturing at Technical University of ClujNapoca).

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Departamentul Ingineria Fabricaţiei din cadrul Facultăţii Construcţii de Maşini, a câştigat acest proiect în calitate de coordonator alături de parteneri de prestigiu. Este vorba de Universitatea din Loughborough – Anglia, Universitatea de Ştiinţe Aplicate – Aachen, Germania şi Intelligentsia Consultants Sarl din Luxemburg.

[button color=”” size=”” type=”3d” target=”” link=””]Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani, începând cu ianuarie 2016 şi are ca scop principal dezvoltarea tehnologiilor 3D printing şi adaptarea acestora pentru transferul din laborator spre firmele din industria auto din România. Valoarea proiectului se ridica la suma de 1 milion de euro.[/button]

Activităţile se vor concentra pe trei direcţii: îmbunătăţirea tehnologiilor de fabricaţie aditivă (AM) existente, integrarea tehnologiilor AM cu alte tehnologii de fabricaţie, precum şi proiectarea pentru fabricaţie competitivă a produselor personalizate, planificarea, analiza şi simularea asistată de calculator.

Pe toată durata desfăşurării proiectului vor exista schimburi între UTCN şi parteneri, precum şi workshop-uri de pregătire conferinţe şi şcoli de vară.Lasă un răspuns

Site creat de